Mojito
jedan je od najpopularnijih koktela na svijetu, a predstavlja savršeno osvježenje u vrelim ljetnim danima i noćima. Proslavio ga je kultni pisac Ernest Hemingway, čiji je to bio omiljeni napitak. Smatra se da je nastao na Kubi početkom prošlog stoljeća, u lokalu “La Bodeguita del Medio” u Havani.

Svoju popularnost duguje sjajnoj kombinaciji različitih sastojaka koji mame naše okusne pupoljke i pretvaraju se pravu malu rapsodiju: slatkoći smeđeg šećera, svježini citrusnih nota limete i miomirisnih nota koju ostavlja menta.

Ljubitelj ste ovoga pića? Želite znati kako se mojito radi? U petak, 15. lipnja posjetite zagrebački park Zrinjevac koji će na jedan dan zamijeniti kubanski Paseo del Prado i pretvoriti samo srce Zagreba u egzotičnu Havanu. Na Zrinjevcu će se održati radionica pripreme koktela mojito Na Zrinjevcu će se održati radionica pripreme koktela mojito (Foto: Petar Santini)

Havana Club Momento Mojito po čak peti put rasplesati Zagreb, dovesti dašak daleke Kube i okupiti sve zaljubljenike u kubansku kulturu. I ove godine očekuje vas pregršt zanimljivih radionica, nastupa i aktivnosti; radionice senzualne salse, slikanja, kubanskog marketa, grafita i kubanskih perkusija, na kojima ćete moći svirati bongo, samo su djelić vrhunske atmosfere koja vas očekuje idućeg petka na Zrinjevcu.

Za pravi ljetni Havana ugođaj pobrinut će se profesionalni Havana koktel majstori, koji će svim posjetiteljima pripremati originalni kubanski mojito po pristupačnim cijenama, kao i otkriti male tajne velikih majstora izrade savršenog mojita.

Zarazni ritam kubanske glazbe donijet će pak latino grupa Cubismo, koja će u kombinaciji sa zavodljivim kubanskim plesačicama na najbolji mogući način upotpuniti ovu kubansko – zagrebačku ljetnu večer.

Više o samom eventu možete pronaći na Facebook stanicama događanja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju