Zimsko kuhano vino zanimljiv je proizvod tvrtke 'Dobra berba' iz Zagreba. Riječ o omiljenom zimskom napitku spravljenom od kvalitetnih vinskih sorti iz Erduta. Enolog Saša Štula tehnološki je osmislio proizvod od Cabernet sauvignona za crno i Chardonnaya za bijelo kuhano vino, te ga obogatio
aromama klinčića, cimeta, naranče i vanilije.

Osim izvrsnog okusa, znalcima nije promakla niti atraktivna ambalaža s potpisom Romane Kajp pakiranja od 3 litara i 10 litara, te mu je dodijeljena prestižna nagrada Red Dot za dizajn vizualnih ambalaža. Nagrada Red Dot dodjeljuje se od 1954. godine u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalena i
jedna je od najvećih i najprestižnijih nagrada koja se dodjeljuje na području dizajna vizualnih komunikacija, dizajna koncepata i produkt dizajna. 

'Prije izrade vizualnog identiteta proizvoda, analizom smo postavili osnovne smjernice za dizajn. Intervenirano je i u postojeći naziv proizvoda 'kuhano vino' kojem je pridodan termin 'zimsko'. Ponosna sam na klijenta koji je ukazao apsolutno povjerenje struci što se pokazalo ispravnim i uspješnim, a to nam je potvrdila i ovogodišnja nagrada Red Dot Award: Communication Design,' rekla je dizajnerica Romana Kajp.

Budući da se kuhano vino konzumira uglavnom u zimsko doba godine simbolički naglasak stavljen je na pojam topline i zagrijavanje. Identitet proizvoda stoga je rezultirao apliciranjem specifičnog uzorka zimskih pletenih odjevnih predmeta s blagdanskim motivima. Jednostavnom shemom boja i njihovom inverzijom naznačeno je je li je sadržaj kutije crno ili bijelo kuhano vino.

Zimsko kuhano vino možete kušati u više od 150 barova u Zagrebu, na određenom mjestima u Dubrovniku, Šibeniku, Splitu, Zadru i Istri, a pokrenut je izvoz i u Sloveniji. Uz to je neizostavna je ponuda i ovogodišnjeg Adventa pa ga se može pronaći na Fuliranju u Kurelčevoj ulici, na Trgu Josipa bana Jelačića, u kućicama na Europskom trgu te na Tomislavcu.

Sve informacije o Zimskom kuhanom vinu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici brenda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju