Sve, ali baš sve što stavimo na roštilj iznimno je ukusno. Dakako, meso, riba, mekušci, ali i povrće, kruh, čak i voće... A današnji specijalitet, kukuruz na roštilju s maslacem od češnjaka i paprike jedna je od sitnica na koju će vam pri samoj pomisli zatitrati nosnice i koja će vas definitivno natjerati da naložite vatricu!

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Ako nemate pri ruci roštilj, isprobajte recept na grill tavi ili sličnom pomagalu i javite rezultate.

Sastojci za kukuruz s maslacem:

  • 4 klipa kukuruza s ljuskom ili kominom
  • 100 g maslaca
  • pola žličice ljute papričice
  • pola žličice slatke paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica korijandra
  • 1 žličica soli
  • sok jedne limete

Priprema kukuruza s maslacem:

  1. Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite oko 30 minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite maslac s kojim pomiješajte sve gore navedene sastojke.
  3. Nakon pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno okrećite da ne zagori, naravno.
  4. Nakon dvadeset minuta premažite kukuruz pripremljenim maslacem. Sklonite s vatre i tik prije posluživanja premažite s još jednim slojem maslaca. 

Dobar tek, i obavezno recite prijateljima odakle vam recept!