1. Kupite kvalitetno meso

Istina, ono je skuplje, ali i mnogo bolje. Bolje je otići kod nekog mesara za kojeg znate da ima kvalitetno meso i platiti više, nego platiti manje a kupiti mačka u vreći. Također, ne morate peći samo meso, nekad je i riba sa žara još bolji izbor.

2. Nemojte spaliti meso
Ako je meso prejako pečeno, ono čak može biti i opasno za zdravlje. To je iz razloga što se na visokim temperaturama stvaraju dvije opasne tvari, heterociklički amini i policiklički aromatski ugljikovodici koji nastaju kad masnoća s roštilja kapne i uzrokuje vatru.


3. Uključite i povrće
Roštilj je savršen za pripremu svježeg povrća. Paprika, tikvice, cherry rajčice, luk - sigurni smo kako će svatko naći nešto za sebe. Povrće je najbolje iskombinirati s mesom stavljajući ga na ražnjiće.

4. Probajte voće na žaru
Nisu samo meso, riba i povrće na žaru ukusni. Sjajan desert možete dobiti i ako ispečete svoje omiljeno voće na žaru. Naime, šećer će voće karamelizirati, a jelo će, garantiramo, biti nezaboravno.


5. Nemojte pretjerati s alkoholom
Roštilj u velikim količinama i nije pretjerano zdrav, posebno ako ga zalijevate s litrama piva. Odlučite da ćete popiti maksimalno jednu bocu, ili potražite alternativu u mineralnoj vodi.Sutra ćete se sjetiti ovih riječi, dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju