1. Uložite u kvalitetnu grill tavu
Nabavite tavu koja je napravljena od lijevanog željeza, a koja se dobro zagrijava te ravnomjerno distribuira toplinu. Ona će se pobrinuti za tragove roštilja na hrani i dobro pečeno jelo za kojim tragate.
Također, ovakav rezultat može se dobiti i s grilom (pločom za pečenje), koja izgleda gotovo poput tave, osim što nema ručku i nije "podignuta". Super stvar je što na ovom možete pripremiti i palačinke sljedeće jutro.

2. Iskoristite prednosti svoje pećnice

Ako ne želite zadimiti kuhinju, "broilling" ili roštiljanje u pećnici je najbolji izbor. Gornji grijač koji se nalazi u vašoj pećnici je ustvari 'obrnuti' roštilj, s obzirom da grije od gore, za razliku od roštilja, koji grije ispod. Ovom metodom nećete dobiti nikakve tragove roštiljanja na hrani, ali ju tako možete blago zapeći.

Grijač se razlikuje od pećnice do pećnice, ali je najbolji način hranu postaviti 15-ak centimetara od grijača. Hranu stavite na rešetku i ispod nje lim za pečenje. Preokrenite hranu na pola pečenja kao što radite i za vrijeme pripreme roštilja. Većinu hamburgera i odrezaka, peći ćete 4 do 5 minuta sa svake strane.

3. Pojačajte okus roštilja s pravim sastojcima
Definitivno će biti primjetan nedostatak dima pri pripremi hrane na tavi ili u pećnici. Dobre su vijesti što okus roštilja možete postići dodavanjem drugih sastojaka. Dolijevanjem umaka za roštilj ili dodavanjem čili praha dat ćete mesu okus dima. Ukoliko želite miris dima, a da hrana ne bude previše ljuta, umjesto čilija i umaka za roštilj stavite dimljenu papriku u prahu koja dolazi u blagoj, gorkoslatkoj ili ljutoj varijanti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju