Dobar gulaš kuha se satima te na laganoj temperaturi. Jedino uz takvu termičku obradu i najžilaviji komadi juneće lopatice će se omekšati te postati mekani i podatni.

Za gulaš kocke se obično koriste jeftiniji komadi mesa poput lopatice i buta koji imaju manje masnoće. Možete upotrijebiti i meso od koljenice, prednje plećke ili vrata. Obavezno očistite meso od tetiva prije nego što ga stavite u lonac, jer upravo su tetive te koje će vam na kraju stvarati probleme sa žvakanjem.

Gulaš Hrana i piće Stop tvrdom mesu: Trikovi uz koje će uvijek biti mekano i sočno

Želite li izvući maksimum okusa iz mesa, gulaš kocke odrezane na otprilike jednaku količinu prvo prepržite na jakoj vatri da se karameliziraju, a nakon što dodate većinu ostalih sastojaka smanjite na laganu temperaturu i pustite da se sljube svi okusi.

Za kuhanje dobrog gulaša bit će vam potrebno dva do tri sata. Tijekom tog vremena otopit će se kolagen u mišićnom tkvu mesa, a žilave juneće kocke transformirat će se u mekane zalogaje koje možete rezati žlicom.

Pripazite i kada ćete dodati pasiranu rajčicu, limunov sok ili neki drugi vrstu kiseline. Iako kiselina pomaže omekšati sirovo meso u marinadama, tijekom kuhanja otežava ovaj postupak. Baš zato preporučuje se da se kiseli sastojci dodaju pri kraju kuhanja gulaša.

Klub zdravog kruha: Nova zagrebačka pekarnica koja je postala hit čim se otvorila Bread Club Bread Club Bread Club +2 Bread Club