Šlag je odličan dodatak slasticama, voćnim tortama i drugim kolačima. Pravo otkriće kada nam se jede samo nešto laganije, je šlag koji se umjesto slatkog vrhnja radi od mlijeka.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Kao i tučeno vrhnje možete ga napraviti baš po vašem guštu s dodacima poput ekstrakta vanilije ili ga aromatizirati rumom ili nekim likerom poput amaretta. U videu na koji smo naišli pogledajte kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti šlag s manje masnoće, ali jednako slastan. 

RECEPT - ŠLAG OD MLIJEKA

Sastojci: 

1/4 šalica hladne vode
10 grama želatine u prahu
1 šalica mlijeka
1/2 žlice ekstrakta vanilije
1/4 šalice šećera u prahu

Priprema: 

1. Želatinu otopite u vodi. Ako ste je kuhali, želatinu dobro rastopite miješajući je pjenjačom. Potom je pustite neka se ohladi. 

2. U zdjelu stavite mlijeko i dodajte mu ohlađenu želatinu i razradite pjenjačom. 

3. Dodajte im šećer u prahu, ekstrakt vanilije i liker po želji. Miksajte pjenjačom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom tucite smjesu dok ne dobijete šlag. Poslužite ga uz slasticu po želji ili uz voćnu salatu. Dobar tek!