Činjenica je, da ako letite prvom klasom, da će se osoblje prema vašoj torbi ponašati s tek malo većim poštovanjem nego li prema torbama ostalih putnika. Ipak, vi ste kao putnik prvog razreda sigurno platili svoju kartu malo više nego ostali. No, ako budemo iskreni, tko zna što se s vašom prtljagom radi jednom kada ona izađe iz vašeg vidokruga.


U nekim starijim zračnim lukama torbe se ukrcavaju prema principu "Tko prvi dođe, njegova torba ide prva unutra!". I nakon toga sve ostale strovale na nju. Brrrr.. U tom bi slučaju vrijedio savjet da jednostavno na let dođete zadnji - torba ide na vrh i prva je vani... No, ni to ne mora biti sto posto sigurno...

Neke kompanije kao što su Star Alliance, Sky Team i OneWord imaju opciju da nadoplatite da vaša torba bude "sigurna" i među prvima izađe iz aviona. No, isplati li se plaćati stotinjak kuna radi deset minuta ekstra čekanja?


Danas su zračne luke toliko moderne da se često torbe iskrcaju prije putnika, te jednostavno nema za ovim dodatnim troškovima. Bilo kako bilo, najbolji savjet je da najvrjednije stvari ponesete sa sobom u zrakoplov, a i osiguranje od gubitka prtljage nije na odmet.

Upravo će ono u većini slučajeva biti jeftinije od samog "posebnog tretmana" koje prodaju avio kompanije. Dakle, možda je bolje ne forsirati, karma zna biti zločesta stvar, a dobro znate kako drugi putnici gledaju na one koji stalno nekamo žure i viču... Ugodan let i minimalno čekanje želimo!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju