SALATA S JAGODAMA, MOZZARELLOM I ORASIMA

Sastojci:

šaka miješane sitne salate
125 g Galbani mozzarelle
čaša rezanih jagoda
pola čaše oraha
nekoliko listića bosiljka
2 žlice maslinova ulja
3 žlice balzamičnog octa
sol i papar

Priprema:

Na dno zdjelice stavite šaku sitne salate i na nju poslažite mozzarellu, jagode, orahe te na njih stavite natrgane listiće bosiljka. Začinite s maslinovim uljem i balzamičnim octom te posolite i popaprite po želji.

CAPRESE SA ŠARENIM RAJČICAMA

Sastojci:

šaka miješane sitne salate
nekoliko listova iceberg, narezanih na trakice
čaša šarenih cherry rajčica, narezanih na polovice
125 g Galbani mozzarelle
nekoliko listića bosiljka
2 žlice maslinova ulja
3 žlice balzamičnog octa
sol i papar

Priprema:

Na dno zdjelice ili tanjura stavite šaku sitne salate i na nju stavite na polovice narezane šarene cherry rajčice te mozzarellu narezanu na kockice ili je jednostavno možete natrgati kao i listiće bosiljka. Salatu začinite maslinovim uljem i balzamičnim octom te posolite i popaprite po želji.

Caprese sa šarenim rajčicama u obliku ražnjića Caprese sa šarenim rajčicama u obliku ražnjića (Foto: Sandro Sklepić)

Dodatni savjet: Zadivite svoje goste i ovu salatu napravite u obliku ražnjića, na tanjur poslažite sitnu salatu kao posteljicu, a na ražnjić poslažite po jednu cherry rajčicu, kockicu mozzarelle i listić bosiljka. Poslažite ih na salatu i sve začinite uljem octom, soli i paprom. Dobar tek!

MEDITERANSKA SALATA S MOZZARELLOM

Sastojci:

šaka mješane sitne salate
čaša cherry rajčica, narezanih na polovice
125 g Galbani mozzarelle
desetak zelenih maslina
desetak crnih maslina
pola šalice narezanih krastavaca
1 žlica kapara
nekoliko listića bosiljka
2 žlice maslinova ulja
3 žlice balzamičnog octa
sol i papar

Mediteranska salata s mozzarellom Mediteranska salata s mozzarellom (Foto: Sandro Sklepić)

Priprema:

Na šaku sitne salate poslažite cherry rajčice narezane na polovice i mozzarellu narezanu na kockice. Zatim im dodajte obje vrste maslina, kapare, krastavac i trgane listiće bosiljka. Sve začinite uljem, octom, soli i paprom po želji. U slast!

Advertisement

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju