Otočna država u Indijskom oceanu koja se sastoji od otprilike 1200 otoka jedna je od popularnijih turističkih destinacija, naizgled pristupačna samo najimućnijima. I dok većina scene plavog mora i bijelih plaža gleda samo na televiziji, oni malo znatiželjniji istraživanjem će otkriti da cijene nisu tako vrtoglave kao što se to čini na prvu. Najkompliciraniji je dio doći dotamo, a smještaj možete naći u širokom cjenovnom rangu.


Najniža država na svijetu


1200 otoka grupirano je u 26 atola (atol – nizak polukružan ili prstenast koraljni greben koji zatvara lagunu). Zanimljivo je da je riječ o najnižoj državi na svijetu, s prosječnom visinom od 1,5 metara. S otočića Hulhule, na kojem se nalazi glavna zračna međunarodna luka, brodovi će vas odvesti do vaše krajnje destinacije (ako ste smješteni na nekom drugom otoku).


Noćenje jeftinije nego na hrvatskoj obali


U atolu Gaafu Alifu našli smo najjeftiniji smještaj u srcu sezone. U smještajnom objektu Village Life Maldives noćenje za dvije osobe stajat će vas oko 650 kn, dok je u srpnju ili kolovozu upola manje, a noćenje u tim mjesecima možete platiti i 100 kuna po osobi ako odaberete npr. apartman Sunnyside Maamendhoo. Iako je smještaj u srcu sezone dosta skuplji, na Maldive možete bez problema otići i u srpnju, kolovozu ili rujnu. Riječ je o niskoj sezoni kada na Maldivima pada najviše kiše, no temperature se ionako ne spuštaju ispod 25 °C, a možete imati sreće i proći bez kiše ili samo s nekoliko pljuskova. Na otoku Thoddoo pronašli smo također povoljan smještaj za 221 kn, i to u rujnu. Na otoku Hanimaadhoo možete noć provesti u Raakani Home za otprilike 250 kuna u visokoj sezoni, u ožujku.


Za bungalove treba izdvojiti pravo bogatstvo


Postoji na ovom rajskom otočju zaista skup smještaj, ali tada je riječ o turističkim resortima, tj. bungalovima s all inclusive ponudom. Npr. u jednoj od ovih vila Sunrise Prestige Ocean Villa noć za dvoje platit ćete više od 3500 kuna, no bit ćete smješteni usred mora, na privatnoj plaži, s uslugom privatnog batlera. Sličnu ekskluzivnu uslugu za malo više novca dobit ćete i u Diamonds Athuruga – All inclusive, a ako ste mislili da je to skupo, bacite oko na smještaj u Soneva Jani za 22.000 kuna.


Stvar odabira i dobre pripreme


Smještaj koji odabirete, kao i datum vašeg posjeta Maldivima ovisi o vašem odabiru i preferencijama. I u srcu sezone s planiranjem na vrijeme možete dobiti kvalitetan smještaj, a savjetujemo vam da smještaj dobro proučite, kao i recenzije koje su o njemu pisane.
Dobro je znati da je službena valuta na Maldivima rufija, koja vrijedi oko 0,40 kuna, a turističku vizu dobijete prilikom ulaska u zemlju, s tim da vam putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci.

Posebno iskustvo: Selo u kojem samo hrabri izlaze nakon zalaska sunca Al Hamra Oman Oman +1 Oman
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju