Al Hamra je destinacija koja je s godinama sve češće na popisu brojnih zaljubljenika u neobična putovanja te jedna od najstarijih u Omanu. U podnožju planina stoji oko 400 godina, a izgrađena je od blata. Većina je kuća napuštena i derutna, a šetnja uskim uličicama tijekom noći posebno je iskustvo.

Moglo bi se reći, i test hrabrosti za one koji se boje mraka. Čim sunce zađe za horizont, jedino se mačke mogu snaći u mrklom mraku jer uličnog osvjetljenja nema.

Jedna je od omiljenih aktivnosti turista penjanje na krovove i uživanje u pogledu, odnosno fotografiranju pomalo natprirodnog pejzaža. Odlučite li se na putovanje u Al Hamru, smještaj možete potražiti u Bait Aljabalu, što je najbliže iskustvu spavanja u tipičnim kućama od blata.

Iako je smještaj skroman – s madracima na podovima, posjetitelji hvale uslugu. Doručak je uključen u cijenu, a navodno je i iznimno ukusan te dobra prilika za istraživanje egzotičnih kuhinja.

Al Hamra je poznata i kao Hamra Al Abryeen, a naziv se odnosi na pleme Al Abri, koje je ondje živjelo. Obližnje selo Misfat Al Abriyeen nikako nemojte zaobići, smatra se jednim od najljepših u zemlji. Kućice na vrhu planine nalaze se na visini od oko 1000 metara i obvezna je stanica putnika koji uživaju u pješačenju prirodom.

  Kvart skrivenih uskih prolaza, tajnih dvorišta i vrhunskih restorana u koji ćete se htjeti preseliti Vieux Lyon Lyon - 5 Lyon - 4 +4 Lyon - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju