Treću godinu zaredom na 4 kvarnerska otoka održat će se Mitas 4 Islands MTB stage race, utrka koja, prema mišljenju sudionika, ulazi u sam vrh najatraktivnijih etapnih brdsko-biciklističkih utrka u Europi.

Krk, Rab, Cres i Lošinj će od 19. do 22. travnja 2017. godine ugostiti 600 strastvenih amatera i profesionalaca biciklista iz 34 zemlje svijeta. Osim već tradicionalnih gostiju iz Češke, Njemačke, Slovenije i Belgije, ove godine utrku na 4 različita otoka u 4 uzastopna dana iskusit će i natjecatelji iz Perua, Izraela, Filipina te dalekih Farskih otoka. Utrku prati i velik broj “navijača” koji dolaze zajedno s natjecateljima. Ove godine očekuje se oko 400 navijača, a smještajni kapaciteti na Krku i Lošinju rasprodani su nekoliko mjeseci unaprijed. Gosti Mitas 4 Islands utrke ostvarit će ukupno 6500 noćenja s direktnim prometom destinacijama od oko 4,5 milijuna kuna.

Otočke pejzaže i doživljaj utrke s kvarnerskih otoka prenijet će se u stotinjak TV kuća iz 180 zemalja svijeta.

Iznimno atraktivni tereni i staze, nestvarna priroda i neponovljiva atmosfera učinili su ovu utrku nezaobilaznom postajom za ljubitelje biciklizma, ali i za sve one koji žele iskusiti pravu proljetnu otočku avanturu. Potencijal promocije destinacija putem Mitas 4 Islands MTB stage race utrke prepoznale su lokalne turističke zajednice otoka i hotelske kuće, koje se već treću godinu aktivno uključuju u podršku projekta.

Nema biciklističkog događaja na svijetu koji bi se mogao usporediti s jedinstvenim doživljajem vožnje na 4 različita otoka u samo 4 dana, prolazeći malim, autentičnim gradićima i selima tik uz Jadransko more.

Prekrasno okruženje i visoka razina organizacije iz godine u godinu oduševljavaju sve veći broj natjecatelja i posjetitelja te tako postavljaju Hrvatsku na mapu brdsko-biciklitičkih destinacija.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju