Venecijanske gradske vlasti nedavno su izglasale zakon koji ne dozvoljava otvaranje novih "kebabdžinica“ i ostalih dućana brze prehrane, a sve u svrhu očuvanja tradicije u gradu na vodi, koji je već desetljećima jedna od najpopularnijih turističkih destinacija.

Ankete

(6326) Je li primjereno ograničiti broj restorana brze prehrane u povijesnoj jezgri nekog grada?

rezultati povratak glasova510
rezultati

Ovaj zakon je zapravo samo produžetak restrikcije koja je već u primjeni, a koja ne dozvoljava konzumiranje hrane na trgu sv. Marka, jedne od najpopularnijih lokacija u Veneciji. Inače, zakon koji "sprječava kebabe“ nije ništa novo u Italiji, s obzirom da je prošle godine Verona već odlučila stati kebabima na kraj.

Također, novi zakon ograničava i otvaranje radnji u kojima možete kupiti komad pizze. Ako ćemo povlačiti paralelu s našom situacijom, možda ovako nešto ne bi bilo loše donijeti ni u u nekim hrvatskim gradovima, u kojima je zadnjih godina stara gradska jezgra preplavljena pizza cutovima.

U posljednje vrijeme, gradske vlasti prilično intenzivno raspravljaju o mjerama kojima bi zaštitili Veneciju, grad koji već odavno štiti i sam UNESCO, a koji godišnje posjete milijuni turista. Jedno vrijeme razmatrala se i ideja o limitiranju broja ljudi koji godišnje mogu ući u grad, no od toga se u konačnici, odustalo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju