Sastojci za liker od šljiva:

U trendu Plaža Sakarun - 1 Sakarun Hrvatski Havaji: Duga pješčana plaža koja je proglašena jednom od najljepših na svijetu Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume" Restoran "Hvala" je njihova valuta Kakav bezobrazluk! Zemlja u kojoj je ostavljanje napojnice konobarima u kafićima i restoranima - uvreda

1 kg šljiva
1 štapić cimeta
1 korica naranče
450 g smeđeg šećera
20 g vanilin šećera
4 dl votke ili ruma

Priprema: 

1. Sterilizirajte veliku staklenku pa u nju redajte šljive i šećer, cimet, koricu naranče.

2. Prelijte sve sastojke alkoholom pa poklopite i ostavite 2 tjedna na suncu.

3. Staklenku čvrsto zatvorite steriliziranim poklopcem i čuvajte na hladnom mjestu.