Tvrdo kuhana jaja za francusku salatu možete pripremiti i bez velikog lonca punog ključale vode na štednjaku. Umjesto toga poslužite se kuhinjskim trikom s pećnicom i limom za pečenje muffina koji čini čuda.

Što trebam napraviti?
Položite jedno po jedno jaje u šupljinu lima za pečenje muffina, a lim stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva Celzija. Pustite da se jaja termički obrađuju 30 minuta.

Jaja izvadite iz pećnice, pažljivo ih prebacite iz lima za pečenje muffina u zdjelu hladne vode. Pustite da tako odstoje 10 minuta, pa ih ogulite na uobičajen način.

Zašto je dobra ova tehnika?

Omogućuje vam da ravnomjerno skuhate više jaja odjednom, bez potrebe da ih stalno provjeravate. Uz to, kuhana jaja u pećnici su kremastije teksture od onih kuhanih u vodi na štednjaku.

U trendu Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna