Tvrdo kuhana jaja za francusku salatu možete pripremiti i bez velikog lonca punog ključale vode na štednjaku. Umjesto toga poslužite se kuhinjskim trikom s pećnicom i limom za pečenje muffina koji čini čuda.

Što trebam napraviti?
Položite jedno po jedno jaje u šupljinu lima za pečenje muffina, a lim stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva Celzija. Pustite da se jaja termički obrađuju 30 minuta.

Jaja izvadite iz pećnice, pažljivo ih prebacite iz lima za pečenje muffina u zdjelu hladne vode. Pustite da tako odstoje 10 minuta, pa ih ogulite na uobičajen način.

Zašto je dobra ova tehnika?

Omogućuje vam da ravnomjerno skuhate više jaja odjednom, bez potrebe da ih stalno provjeravate. Uz to, kuhana jaja u pećnici su kremastije teksture od onih kuhanih u vodi na štednjaku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju