Stanovnici gotovo svakog većeg grada misle kako je u njihovom gradu promet najgori. Atlanta, L.A., New York samo su neki od gradova čiji stanovnici tvrde kako za vrijeme vožnje više stoje na mjestu, nego što se voze, a priča nije puno drugačija ni u hrvatskim gradovima.

Možda će vam ipak biti lakše nakon ovog članka dok u nekoj gužvi nestrpljivo čekate da dođete kući jer, vjerujte, kolona u kojoj se nalazite u nekim gradovima bi se smatrala kao dan bez gotovo ikakvog prometa.

Prema godišnjem istraživanju kojeg provede Castrol u 78 zemalja, u Jakarti je zabilježen najveći broj prometnih gužvi i zastoja na svijetu. Tako da, ako posjetite indonezijsku prijestolnicu držite se podalje od volana, jer će obilazak grada na taj način biti veliki gubitak vremena, a vjerojatno i živaca.


Drugi najgori grad što se prometnih gužvi tiče je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Radi se o turskom velegradu Istanbulu, dok je treće mjesto zauzeo Mexico City.

Što se tiče gradova s najmanje prometnih zastoja, na prvom mjestu našao se finski Tampere, a za njim slijede Rotterdam pa Bratislava…

Najduži na svijetu: Most na kojem možete istrčati maraton!

U nastavku vam donosim popis 10 najboljih i najgorih gradova za vožnju automobilom 

Najgori:

10. Buenos Aires, 9. Guadalajara, 8. Bangkok, 7. Rim, 6. Moskva, 5. St. Petersburg, 4. Surabaya, 3. Mexico City, 2. Istanbul, 1. Jakarta.

Najbolji:

10. Košice, 9. Kopenhagen, 8. Brno, 7. Porto, 6. Antwerpen, 5. Brisbane, 4. Abu – Dhabi, 3. Bratislava, 2. Rotterdam, 1. Tampere.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju