Mnogi od nas vole začinjenu hranu. Ima nešto u okusu i osjećaju koji nas obuzme, pa uvijek želimo još. Znamo isto tako da neki ljudi nikako ne podnose začinjenu hranu. No, za one koji si to mogu 'priuštiti' moramo reći da ljuta hrana pogoduje zdravlju našeg tijela. Začinjena je hrana povezana s gubitkom težine i smanjenjem upala, ali najzanimljivija činjenica je otkrtivena istraživanjem koje je pokazalo da začinjena hrana smanjuje rizik od raka debelog crijeva!

Evo kako...

Aktivni sastojak koji ljutoj paprici daje okus je spoj pod nazivom kapsaicin. Kapsaicin je zaslužan za većinu zdravstvenih benificija povezanih sa začinjenom hranom.

Kapsaicin aktivira receptore u crijevnoj sluznici što izaziva reakciju koja dovodi do smanjenog rizika od raka debelog crijeva. Do sada su se istraživanja vršila samo na miševima, ali znanstvenici vjeruju da će isti učinak postići i kod ljudi.

Dakle, pokušajte s postepeno dodavati malo više začina u hranu. Evo, za početak iskušajte recept za Spicy Buffalo pileća krilca.

Sastojci:

Pileća krilca

Za umak:

Maslac, crveni luk i češnjak, čili papričice, smeđi šećer, pasirana rajčica, sok limete, soja sos, rižin ocat.

Krilca ćemo prvo skuhati i ohladiti. Kada su krilca hladna stavite ih u vruće ulje 6-7 minuta.

Kako završiti provjerite u videu!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju