Za pljeskavice od crvene leće, recept blogerice Indijanke vegetarijanke, treba vam sljedeće:

U trendu Vardizija - 6 Vardzija Kameni grad kraljice Tamare: Čudo isklesano u stijeni od 19 katova u kojem je živjelo 50 tisuća ljudi Playa de Gulpiyuri - 2 Najmanja na svijetu Čudo prirode: Predivna pješčana plaža na 100 metara od mora Villa Lovelos u Lovincu - 22 Villa Lovelos u Lovincu Sedam minuta od naplatnih kućica: Planinska oaza luksuza i mira u srcu Like

Crvena leća, namočena barem dobra dva sata
Glavica crvenog luka
Sol i papar
Nekoliko češnjeva bijelog luka
Sjemenčice koje život znače po izboru – lan, sezam, suncokret ili bučine sjemenke
Malo sjemenki kima
Malo brašna i vode
Malo maslinovog ulja

Priprema:
Leću ocijediti i zajedno sa svim ostalim osim kima, vode, ulja i brašna, staviti u blender i dobro izblendati. Ako je presuho dodati malo vode. Izliti u posudu i dodati malo brašna (da se smjesa poveže) te kim. Treba se dobiti gušća smjesa koja se lijepi. Žlicama oblikovati pljeskavice u tavi u koju se stavi samo malo maslinovog ulja i peći s obje strane dok ne porumeni.

Poslužiti u pecivu ili lepinji u kojoj se stavi puno svježeg povrća po izboru (npr. crvenog luka, zelene salate, kupusa, rajčice, matovilca, ili po želji, a jako dobro pašu i kiseli krastavci).

Još puno vege recepata potražite na blogu Indijanke vegetarijanke!