Za pljeskavice od crvene leće, recept blogerice Indijanke vegetarijanke, treba vam sljedeće:

Crvena leća, namočena barem dobra dva sata
Glavica crvenog luka
Sol i papar
Nekoliko češnjeva bijelog luka
Sjemenčice koje život znače po izboru – lan, sezam, suncokret ili bučine sjemenke
Malo sjemenki kima
Malo brašna i vode
Malo maslinovog ulja

Priprema:
Leću ocijediti i zajedno sa svim ostalim osim kima, vode, ulja i brašna, staviti u blender i dobro izblendati. Ako je presuho dodati malo vode. Izliti u posudu i dodati malo brašna (da se smjesa poveže) te kim. Treba se dobiti gušća smjesa koja se lijepi. Žlicama oblikovati pljeskavice u tavi u koju se stavi samo malo maslinovog ulja i peći s obje strane dok ne porumeni.

Poslužiti u pecivu ili lepinji u kojoj se stavi puno svježeg povrća po izboru (npr. crvenog luka, zelene salate, kupusa, rajčice, matovilca, ili po želji, a jako dobro pašu i kiseli krastavci).

Još puno vege recepata potražite na blogu Indijanke vegetarijanke!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju