1. Prstići od piletine
Sastojci:
24 listića badema
Kečap ili crvena boja za hranu
24 komada pohane piletine (trake u obliku prsta)
1 jaje

Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva. Bademe premažite krvlj... pardon, kečapom, i ostavite da se osuše. Stavite piletinu na pleh. Krajeve „prstića“ premažite jajetom i zalijepite bademe. Pecite pet minuta i poslužite uz zeleni umak...

2. Sablasni Punč
Spojeni okusi ananasa, limete i piva od đumbira čine ovaj napitak totalno zabavnim. Za stravičniju prezentaciju, napitak u manjoj posudi stavite u veću, a između njih suhi led.

Sastojci:
2 šalice šećera
1 litra vode
1 litra soka od limete
1 litra soka od ananasa
1 litra piva od đumbira

Umiješajte zajedno šećer i vodu dok se šećer ne otopi. Umiješajte preostale sastojke. Stavite na hlađenje. Prigušite svjetla...



3. Zeleni Dip
Ukusan kremasti umak od bosiljka savršeno prija u kombinaciji s lososom, piletinom ili škampima sa žara. Za ovu ga prigodu poslužujemo sa čipsom u obliku kostiju, ili nekog drugog dijela tijela.

Sastojci:
3 žlice pinjola
svježi bosiljak
1 kiselo vrhnje
3/4 šalice ribanog parmezana
1 češanj češnjaka
2 žlice svježeg soka od limuna
1 žličica šećera
1/4 žličice soli

U tavi propržite pinjole, otprilike 3-5 minuta. Pustite da se ohlade. Pinjole, bosiljak i sve ostale sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pustite da se hladi barem sat vremena i poslužite.

4. Jeziva pizza
Mašta čini čuda – ne zaboravite poslikati izbezumljena lica dječice kad zavire u pećnicu

Sastojci:
Tijesto za pizzu
Kečap ili pelati
Mozzarella
Gljive
Crne masline
Paprike
Šunka

Za zjenicu oka sitno nasjeckajte crnu maslinu, okolo porazbacajte šunku, i zatim sir... Žilice napravite od kečapa, i dobili ste jedno stvarno zastrašujuće oko! Dobar tek, buhahahahah!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju