No, evo jedan kraći osvrt za one koji će u ugodni Karlovac ipak doći zbog – piva. Karlovačko svijetlo točeno i dalje je idealan izbor za polagano pijuckanje u vašarskim danima dok vam djeca pred binom naganjaju balone i pjevaju zarazne refrene. Pitko, fino, bolje nego iz boce jer je stiglo nepasterizirano drito iz tanka. Da je Karlovac glavni grad Hrvatske, Karlovačko bi bilo Ožujsko, ali svugdje u pivu treba – uživati!

Novost festivala je točeno Karlovačko crno, sasvim korektno, iako bi se dalo razgovarati o tome koje je tamno pivo trenutno najbolje na tržištu. Pohvale za finog i relativnom laganog tamnog mladića, uskoro očekujte slijepi test na svom omiljenom gastro – portalu. Iznenađenje večeri je štand zemlje partnera – Makedonije. Nažalost, točeni Zlaten Dab je kiselije i žufkije pivo od onih na koje smo navikli, pa baš i ne klizi, no sve je u očima kušača, ne dajte da vas razuvjerim, a uostalom, morate probati bar jedno makednosko pivo, zar ne! Crnogorsko pivo, naravno, Nikšićko točeno, nakon nekoliko je godina stagnacije, pa čak i krize, sad opet simpatično i zanimljivo, i bilo bi se lako navući na njega, tako da dižemo oba prsta gore, a od junaka večeri ga je odvojila samo jedna, ali bitna stvar.

A to je San Servolo. Novo domaće svijetlo pivo iz Bujske pivovare načinjeno od vode s izvora Svetog Ivana u dolini rijeke Mirne, totalni je play of the day Karlovačkih dana piva. Medno, aromatično, cvijetno i s nekom podlo dobrom gorčinom ide u red iznad klasičnih premium piva. Istina je da se u Zagrebu služi po imbecilnim cijenama (Beertija - 35 kn za bocu od pola litre!?), ali ovdje je pola litre točenog stajalo 15 kuna, i zbog toga im naklon do poda. Vrijedi ama baš svake lipe. Dakle, ako ste pravi pivopija, bilježnicu u ruke, nađite vozača i pravac Karlovac!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju