Pečene kokice svestrana su namirnica čiji okus možemo promijeniti ovisno o začinima kojima im pridodajemo, kao i hrani u koju ih stavljamo. Umjesto 'dosadnih' grickalica s maslacom, pokušajte ih ugraditi u kompliciranija slana i slatka jela. Evo nekoliko ideja:
1. SLATKI MUFFINI S KOKICAMA
Dobar desert ovisi o sposobnosti kuhara da uravnoteži slatke note s gorkima i slanima. Upravo zato kokice se nameću kao odličan element za pripremu slastica od čokolade. Ispecite klasične slatke muffine, pa nakon pečenja na vrh stavite malo kokica umočenih u karamel. Oni ambiciozniji bi u zlatnožuti šećerni umak mogli dodati i nešto narezanog čilija!
2. SLANO IZNENAĐENJE IZ ČAŠE
Neka kokice budu neobično iznenađenje u voćnoj salati. Spojite ih – slatke ili slane – sa slasnim dinjama, lubenicama i drugim sezonskim voćem te slatkim vrhnjem. Iskoristiti ih možete i kao slano iznenađenje umjesto smrvljenih keksa u nekom desertu iz čaše.
3. JUHA S KOKICAMA
Zašto ne biste pečene kokice dodali kremastoj juhi od sira i piva? Umjesto pečenih kockica kruha upotrijebite ovu omiljenu grickalicu. Isti učinak postići ćete ako kokice upotrijebite i u raznim ljetnim salatama koje inače traže hrskave i slane elemente. Dodatan okus izvući ćete ako ispečete tanke šnite slanine, smrvite ih u prah, pa ih pospete po pečenim kokicama. E, ovo je stvarno opako!