Sastojci:
4 crvena krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1 crveni luk
250 ml pilećeg temeljca
3 žlice višenamjenskog brašna
400 ml mlijeka
50 grama kiselog vrhnja
sol i papar po želji
70 grama naribanog sira
3 kriške slanine

Priprema:

1. Krumpire s korom probodite vilicom na nekoliko mjesta. Položite ih u mikrovalnu pećnicu na najjače oko 13 minuta dok ne omekšaju. Prepolovite ih i pustite da se malo ohlade.

2. Dok se krumpiri kuhaju, zagrijte ulje u loncu na umjerenoj temperaturi. Na njemu pirjajte luk oko tri minuta, pa dodajte pileći temeljac.

3. Pomiješajte brašno s 50 ml mlijeka, pa ulijte u lonac zajedno s ostatkom mlijeka. Dovedite tekućinu do ključanja uz često miješanje. Kuhajte oko jednu minutu.

4. Maknite tekućinu s vatre, ubacite kiselo vrhnje, sol i papar.

5. Odstranite koru s krumpira, grubo ih zgnječite u juhu da se sljube svi sastojci.

6. Između dva papira za upijanje masnoća stavite kriške slanine. Položite ih na tanjur, stavite ih u mikrovalnu na najjače oko 4 minute dok se postanu hrskave.

7. Ukrasite juhu naribanim sirom i prženom slaninom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju