Čudna je ta muška ljubav za čeprkanjem... Prvo kopamo u blatu, onda skupljamo značke i pikule, kasnije prtljamo s tranzistorima, tosterima, autima, grudnjacima. I umjesto da se zadovoljimo steakovima ili ribetinama, jednostavno obožavamo za stolom biti zaflekani, umrljani, sa slojem finog safta na vrhovima prstiju koje na kraju jela slasno obližemo... Drage naše dame, žao nam je, jednostavno smo takvi, i još jednostavnije obožavamo svinjska rebarca.



Prva rebarca obično susrećemo u mladim danima života na nekim obiteljskom okupljanjima, kad odbijemo debelo meso i želimo probati u čemu nam se to očevi dave. Uglavnom zagoreno i žiilavo meso ne predstavlja nam neku sreću, kao ni krađe gemišta ili piva, pa do prvog dodira s profesionalno spremljenim rebrima treba čekati dosta dugo. Ja sam imao sreće da se tata fakat trudio kad bi ih spremao i zalijevajući ih zagrijao i pola haustora, no put do mekanih i slasnih rebaraca je stvarno naporan i težak za obaviti u običnoj peći. Zato se Crno jaje pobrinulo da za sve obožavatelje sočnih začinjenih rebaraca počasti svoje kupce akcijom u kojoj se dva para rebrica u umaku od 17 komponenata može pojesti za 66 kuna!



Ulazim u Hole In One na križanju Vlaške i Draškovićeve, riješen da nadmašim rebarca iz Clevelanda i Washingtona 1998., što neće biti pretjerano teško jer sam onda nakon koncerta bio malkice pripit. Pijuckam uvijek sjajni točeni Fischer, skup (25 kn), ali rijedak u Zagrebu, gledam Eurosport i divim se mašini za rezanje pršuta. Eto i Rebrica, niti deset minuta čekanja kasnije, divim se debelom sloju umaka i seksi prošaranim suhim, a ne, hvala bogu, masnim pommes frittessima. Salata fina gorka radičasto rukolasta, i onda - sučeljavanje...



Umak je sladak. Nikada se na to neću naviknuti, ali srećom da sam sad u godinama kad nisam isljučiv. Osjeća se štošta, peckanje papričica, med, šećer, fini pikantni začini, ali ono što je ispod je stvarno izvrsno. Mekano, sočno i lako odvojivo mesinje koje pada lakoćom kao golovi Dinama protiv Lokomotive. Tajna je u pečenju od tri sata u vakuumu na niskim temperaturama, nakon čega meso tek ide u dodir s glazurom (Kansas city BBQ umak) i završno pečenje, baš prema receptu kojeg je našao vlasnik Kristijan Krasnić. Meso je hrvatsko, i tek jedno od brojnih iz ponude jela Hole In Onea, uz krilca, hamburgere, kao i steakove, ali i gablece poput tripica, maneštri, tjestenina... Koncept Gastro Puba u prvi plan ističe hranu, pa tek onda piće, iako ima kvalitetnu ponudu i piva i vina (na žalost, moju omiljenu My Antoniu – samo u buteljama), a play of the day je svakako Sackling pig, odnosno odojak do maksimalni pet kilograma težine koji se peče u komadu, rascijepljen i oslobođen kostiju. Pod kodnim nazivom (ne čitati ako ste slabog želuca ili vegan) – Ništa osim sise! Dakle, mliječno odojče, san svake BBQ životinje, koja jamačno čuči i u nekom od vas...

Uglavnom, jako fino gastro iskustvo, zapackanih prstiju i slatkasto-peckavog mirisa u bradi, sretan putujem u nove radne pobjede. Hole In One nije jeftino mjesto, ali je mjesto gdje možete jesti svjetski, a najbolji način da se navučete je putem ekskluzivne ponude samo na Crnom jajetu!!! Požurite dok ponuda još traje!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju