• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Najbolji zagrebački hamburger 6. (Tarpon, Duck, Yellow Submarine)

U nevjerojatnom, nikad napetijem i izjednačenijem testiranju, pronašli smo tri nove, apsolutno sjajne lokacije za smazati vrhunski hamburger! U jednom smo čak probali i jelenka, u drugom se oduševili ponudom i izborom, dok nas je treći dotukao količinom i cijenama. Uglavnom, brzo na tekst!

Punkufer avatar placeholder
punkufer 11.07.2014 16:17 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Pita od naranče i čokolade Za 15 minuta Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče Mesne okruglice u kremastom umaku Nećete im moći odoljeti Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku


Recenzije svih dosadašnjih petnaest hamburgernica pročitajte ovdje!

16. Tarpon
Savska 41


Na grozno bezidejnoj terasi ispred Zagrepčanke, s mogućnošću fasovanja pokoje betonske ploče s viših katova, poznati restoran Tarpon dočekuje goste tijekom ljeta. Valjda, nismo išli gore, nego smo pričekali predivnu, preljubaznu, ali i prezauzetu konobaricu. Između tune, jelena i klasika, odabrali smo zadnja dva, a o tuni samo čuli dobro mišljenje i ostavili je za sljedeću priliku. Bio sam malkice skeptičan prema burgeru od divljači, jer je staro pravilo da je ista to bolja što je dulje u marinadi, odnosno drugi dan u kotliću. Nažalost, tako je i bilo. Trpko i suho meso nije ispunilo očekivanja, pogotovo za 50 plaćenih kuna (200 grama, može se naručiti i po 100 i 300). Umak je prosječan, neprimjetan, ali trebalo bi ga puno više da spasi mirisno meso od suhoće. No, za razliku od divljači, pitomac je bila apsolutni pogodak! Sočno, izdašno, savršeno ispečeno meso bolo nas je u oko samo zato jer su u burgeru od 200 grama bile - dvije pljeskavice od 100, a ne jedna od 200. Sjajan okus i miris junetine, bez viška začina, meko, slasno i u top 5 okusa mesa od cijelog dosadašnjeg testiranja! Kao iz vrta! Prilozi su problematični, naime, umjesto krumpira dobije se pretanki, zamaščeni čips, a dva umaka nemaju ništa posebno u sebi, jedan na bazi majoneze i kečapa, drugi od vrhnja i crvene paprike. Svaka čast za meso u klasičnom burgeru, ostatak sasvim solidan, na prilozima ipak još raditi.

Hamburger 200 g - 35 kn
Jelenburger 200 g - 50 kn
Schweppes - 14 kn

Ocjena: Klasik 7,5
Jelenburger 6

Yellow Submarine
Frankopanska 11


Predivan, ugodan i maštovito uređen prostor u Frankopanskoj ulici (www.ysburger.com) jednostavno vas natjera da se prošećete njime i istražite i zadnju sitnicu - od naopakih tegli s cvijećem, preko pipa na plafonu, pa sve do bočica sa začinima i izvrsnog jednokratnog podloška. No, ono što posebno izdvaja Podmornicu pred drugim hamburgernicama je njihov trud da svaki, pa i najmanji sastojak njihovih raznovrsnih uradaka - bude hrvatskog porijekla. Pecivo se peče kod privatnika u Zagrebu, škripavac je iz Like, luk i rajčica slavonski, salata istarska, panceta dalmatinska i meso iz Zagorja. Jako veseli i kvalitetna ponuda vina na čaše, kao i vrhunska ponuda piva, od cijele palete St Jamsa do San Servola i to točenog! Kao otac, skinuo sam kapu vlasnicima što imaju dječji kutak i program zabave za kikiće u vidu bojica i farbanja. Svaka čast. Organski burgeri dolaze u dva oblika - normalnom 200 gramskom, i kao tri slidera - mini verzije koje vam pružaju izbor tri okusa. Original je 32 kune, a preko Mediterana, Smokehousea, Breakfasta, Countryja, Italiana i Gourmeta do najskupljeg s tartufima (45 kuna), paleta je toliko široka da se moramo složiti kako je ovo prvi butik hamburgera u Zagrebu.

Kod okusa bi moje nestručno razmaženo, duhanskim dimom netaknuto nepce primijetilo sljedeće: Meso je ukusno, miriše na roštilj, nije prezačinjeno, mrvu neslano i još mrvije - suho. Samo malo poraditi na sočnosti. Pecivo je priča za sebe, jednostavno bi trebalo biti mrvicu mekanije i vlažnije kod slidera, dok bi se kod klasičnih isto moglo dobiti malo više. Ono što je sjajno, to su krumpirići sa sirom, od posudice do zasitnog, sretnog okusa, kao i punjenja koja stvaraju imena raznim burgerima. Prvo me razvalio Gourmet zbog lješnjaka, pa Country zbog senfastog umaka, Truffles radi hrpe konkretnih gljiva... Izvrstan početak lijepe priče, uloženo puno truda,obavezno navraćamo provjeriti ima li noviteta, miriši li i dalje onako fino i jesu li konobarice još uvijek onako nasmijane i uljudne. I štap u sredini burgera je zakon! Prst gore!
Ocjena: 8

Hamburgeri - 32-45 kn
Krumpirići sa sirom - 15 kn
San Servolo točeni 0,5 - 17 kn

Pizza cut Duck
Teslina 17


U Teslinoj ulici, rezervnoj Bogovićevoj, tihoj i prekrasnoj, u blizini kižanja s Preradovićevom smjestio se maleni fast food bar Duck. Uredno, prostrano, s golemom plazmom na kojoj se puštaju rokerski spotovi, u donjem dijelu se smjestio dvojac - gazda i kuhar. Iako je vlasnik radio u restoranu s Michelinovim zvjezdicama, njegova je priča toliko jednostavna i dobra, da biu Americi već imala tri ekranzacije. Došao je tu, našao lokaciju u centru i ponudio čisti value for money - dobre marende, pizzu i burger po nevjerojatno povoljnim cijenama za strogi centar grada. Rezultat - stalno je pun, i klijentela se vraća. Iako je baza na dnevnim jelima, hamburgeri su in, pa na jelovniku postoji samo jedan, i to pravi gospodin. Velik je, visok i bogat, a ogromna količina salate ostavlja dojam pancetoidnog gorostasa koji se rađa iz neke zelene livade. Pecivo veliko, puno sezama, mrvicu suho, tako da je puklo na dnu prilikom klopanja, unutrašnji dijelovi dobro zapečeni. Meso je relativno tanano, neutralno, ne vodi glavnu riječ, nego se fino utapa u masi. Masi salate, stvarno puno friške hrskave salate. Umaka malo nedostaje, ali ga ima sa strane, sa chillijem, pa možete namakati varirajuće krumpiriće, mrvicu predebelo narezane, a sve je sjajno posluženo na - daski. Jako puno ukusnog špeka, ribanog parmezana, sira, luka, krastavaca i rajčica. Kako ćete se definitivno zaflekati (bonus bod!), na stolu je i antibakterijski gel, a iznenađenje dana je specijalitet kuće - sušeni listići češnjaka i luka. Ja bih to kao kokice jeo! Dakle, kompletan obrok u vidu hamburgera, krumpirića, salate i karlovačkog crnog za 41 kunu, a imaš deset metara do Pifa i inih birtija - Ducka treba zaštititi zakonom. Nije to sad ekstravagantna delicija, ali je idealan obrok za gladne mrcine u krizi srednjih godina. Vraćamo se samo tako!

Hamburger s krumpirićima i dva umaka - 29 kn
Crno Karlovačko 0,5 - 12 kn

Ocjena: 8

  • #gdje sjesti
  • #hamburger
  • #Zagreb
  • #Ribafish
  • #tarpon
  • #meso
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Manje kalorija više proteina tjestenina u kremastom umaku
Manje kalorija
Evo kako se radi savršeno kremasta tjestenina sa sirom koja ima iznenađujuću količinu proteina
Zimska bajka u srcu Alpa: Bled i Bohinj zovu na odmor iz snova
Uz Crno jaje
Zimska bajka u srcu Alpa: Super ponuda za Bled i Bohinj i odmor iz snova
Vinsko putovanje kroz prostor i vrijeme: Plavci s Visa koji su oduševili zagrebačku publiku
Vislander
Vinsko putovanje kroz prostor i vrijeme: Plavci s Visa koji su oduševili zagrebačku publiku
Kamo pobjeći kad zahladi: Ideje za odmor uz Crno jaje
Od mora do termi
Kamo pobjeći kad zahladi: Ideje za odmor uz Crno jaje
Zatvoren PP Biokovo: U tijeku su održavanje infrastrukture, čuvanje osjetljivih ekosustava i pripreme za novu sezonu
Planovi za proljeće
Loše vijesti za ljubitelje prirode: Privremeno zatvoren Park prirode Biokovo
Kraljica šume – Divjake Log Home, Hlevci, Gorski kotar
Mir i tišina
Na pola puta između Rijeke i Zagreba: Kraljica šume u Gorskom kotaru pravo je mjesto za odmor
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu
Tjedni jelovnik naopaka jela od 3.11 do 9.11. 2025.
Tjedni jelovnik
"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pobjegao opasni kriminalac iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Drama u Njemačkoj
Opasan kriminalac pobjegao iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Gusti crni dim nad Svetom Nedeljom: Izbio požar u skladištu
Buktinja
VIDEO/FOTO Veliki požar kraj Zagreba, građanima stižu poruke: "Zatvorite prozore..."
Studentica u BiH zaražena davno iskorijenjenom bolešću: Oglasili se epidemiolozi
sprječavanje širenja zaraze
Studentica u BiH zaražena davno iskorijenjenom bolešću: Oglasili se epidemiolozi
show
Pojavio se video groba Dina Dvornika, njegova udovica Danijela Dvornik je ogorčena
''i tako svake godine...''
Na internetu se pojavila snimka groba Dina Dvornika, Danijela je zgrožena: ''Jad i primitivizam''
Jakov Jozinović i Aleksandra Prijović zapjevali ''Ringišpil'' Đorđa Balaševića
spontani trenutak
Poslušajte kako to zvuči kada Prija i naš Vinkovčanin ukrste glasove!
Cindy Šoštarić Hadžić otvorila dječju igraonicu, ljudi šokirani cijenama
previše ili realno?
Lavina komentara na cijene paketa dječje igraonice koju je otvorila supruga našeg influencera
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Piše liječnik
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Trbušni tifus: Kako se prenosi i koji su simptomi iskorijenjene bolesti koja se pojavila u susjedstvu?
Evo tko se treba cijepiti
Trbušni tifus: Kako se prenosi i koji su simptomi iskorijenjene bolesti koja se pojavila u susjedstvu?
zabava
Urnebesan meme o Berošu osvojio društvene mreže! Pogledajte zašto
Meme
Urnebesan meme o Berošu osvojio društvene mreže! Pogledajte zašto
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
Urnebesno
Oglas za poklanjanje namještaja nasmijao publiku! Pogledajte što je dopisano
tech
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Na rubu bankrota
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Pronađeno rješenje
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Rijeka promijenila ime stadiona: Više se neće zvati Rujevica
pala je odluka
Rijeka promijenila ime stadiona: Više se neće zvati Rujevica
Novak Đoković otkrio zbog čega je preselio obitelj iz Srbije: "Nisam to planirao, ali...
Atena novi dom
Novak Đoković otkrio zbog čega je preselio obitelj iz Srbije: "Nisam to planirao, ali..."
tv
U dobru i zlu: Ne može izdržati ne reći joj istinu - hoće li popustiti?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Ne može izdržati ne reći joj istinu - hoće li popustiti?
MasterChef: Tatjana izbacila Selmu iz takta: "Osjećam se glupo jer ja ne vidim svoju svrhu!"
NAPETO!
Tatjana izbacila Selmu iz takta: "Osjećam se glupo jer ja ne vidim svoju svrhu!"
Kumovi: Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
KUMOVI
Ne mogu više izdržati razdvojenost - napokon su popustili ljubavi
putovanja
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
novac
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Nije im prvi put
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Sudar sa stvarnošću
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
lifestyle
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Najpopularnija imena za djevojčice i dječake u 2025. godini
Stigli podaci
Jeste li iznenađeni? Ovo su najpopularnija imena za dječake i djevojčice u 2025. godini
Stiže Dabrov mjesec u znaku bika
Trebate je čuti
Studeni nam donosi jedan od najintenzivnijih nebeskih trenutaka, njegova je poruka moćna
sve
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
NA NOVOJ TV I GOL.HR-U!
HRVATSKA – FARSKI OTOCI Evo kad počinje prijenos, u akciji nova imena
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    Najbolji zagrebački hamburger 8 (Plac, Pivana, Kraljice)

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    Najbolji zagrebački (i hrvatski) hamburger 9 (Arcotel, R&B Grill, Dollar)

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close