Prvaci u vještini pripreme jela o kojima se mogu ispričati priče i priče, dva velika prijatelja i chefa David Skoko i Janez Bratovž zakazali su večeru u zagrebačkom restoranu Bicku, i to ne bilo kakvu. Mare'S tripp by Bicko - festival morskih iznutrica u dvije bi se riječi mogao najlakše opisati kao peta četvrtina, odnosno iskorištavanje svih dijelova pojedinog sastojka u uzbudljive tanjure pune okusa i mirisa.

Skoki i Bratovžu pridružit će se Bickov kuhar Vjekoslav Gelemanović te će zajedničkim snagama ponuditi jelovnik u šest sljedova, uz koji će se piti vrhunska vina prema izoru Siniše Lasana, master sommeliera.

Jetrica morskog psa, srce tune, jezik bakalara i tripice grdobine na prvu zvuče kao sastojci kakvog čarobnog napitka, što i nije daleko od istine jer tradicionalne večeri na kojima iznutrice igraju glavnu riječ teško mogu ikoga ostaviti ravnodušnim. Upravo se zbog toga i pamte, jer izazivaju znatiželju, ushićenje i emociju. 

Voditelj će biti gastrostručnjak i hedonist Domagoj Jakobović Ribafish, a kako kažu u Bicku, za morski ugođaj zadužen je DJ Markiz de Marc - Marko Medar. Više o malom morskom festivalu koji nas čeka 7. ožujka u 18 sati potražite na Facebooku.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju