Pečeni kupus u kremastom umaku sa sirom sjajan je prilog uz brojna jela. Možete ga servirati uz meso, ribu ili bjelančevine biljnog porijekla. Toliko je dobar da ga možete jesti i sam, kao zasebno jelo.

Za pripremu zapečenog kupusa u kremastom umaku ne treba vam mnogo kompliciranih sastojaka niti vremena. Bit će vam dovoljna jedna manja glavica kupusa, sir, maslac, brašno, punomasno mlijeko i nešto začina.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Zapečeni kupus sa sirom

  • 1 manja glavica kupusa
  • 400 g naribanog cheddara
  • 375 ml punomasnog mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 30 g brašna
  • sol i papar po želji
  • prstohvat muškatnog oraščića

Priprema zapečenog kupusa sa sirom:

  1. Operite glavicu kupusa, narežite je na deblje trake pa stavite blanširati u lonac s vrućom i posoljenom vodom. Kuhajte 5 do 10 minuta dok kupus ne omekša.
  2. Ocijedite vodu od kupusa i ostavite sa strane.
  3. U loncu rastopite maslac i dodajte maslac. Dobro sve promiješajte i kuhajte oko jedne minute.
  4. Postupno počnite dodavati zagrijano punomasno mlijeko i nastavite miješati.
  5. Posolite i popaprite umak. Dodajte i malo naribanog muškatnog oraščića po želji. Kuhajte umak dok se ne zgusne.
  6. Namastite vatrostalnu posudu pa na nju položite blanširani narezani kupus, dio naribanog sira i sve zajedno prelijte pripremljenim umakom.
  7. Na vrh dodajte ostatak naribanog sira.
  8. Stavite kupus u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Dobar tek!

Jela koja tako dobro griju: 5 recepata s kiselim kupusom koje morate isprobati ove zime Sarma Tjestenina s kiselim kupusom i karameliziranim lukom ilustracija +0 Svinjska koljenica s kiselim kupusom