Okusi zapečene paprike, piletine, pesta, kvinoje i rastopljenog sira savršeno se stapaju u ovoj brzoj i jednostavnoj večeri. Za ovaj zdrav obrok prepun okusa treba vam samo pet nabrojanih sastojaka.

Ni u jednom koraku pripreme ne možete pogriješiti, a najkompliciranije je – narezati piletinu. Ključni sastojak ovog jela je pesto koji mu ne daje samo puno "zelenog" okusa, nego i lijepo povezuje smjesu kojom ćete puniti paprike.

Ovaj je recept idealan za tjedno planiranje jer možete iskoristiti dan radnije kuhanu ili pečenu piletinu. Paprike punjene piletinom, kvinojom, pestom i sirom poslužite uz prepečeni kruh ili pečeni krumpir ili batat.

Sastojci za zapečene paprike punjene piletinom, kvinojom, pestom i sirom:

  • 6 paprika (po dvije crvene, žute i zelene)
  • 2 komada pilećih prsa, kuhanih ili pečenih i nasjeckanih
  • 180 g mozzarelle, naribane
  • 185 g kvinoje, skuhane
  • 175 g pesta

Priprema zapečenih paprika punjenih piletinom, kvinojom, pestom i sirom:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Paprike operite i u komadu ih stavite na lim za pečenje dok ne počnu ugljeniti.
  3. Izvadite ih iz pećnice i ostavite sa strane.
  4. Smanjite temperaturu na 175 stupnjeva.
  5. U zdjeli pomiješajte nasjeckanu piletinu s 2/3 sira, pestom i kvinojom.
  6. Prerežite paprike na pola i očistite ih od sjemenki. Napunite svaku papriku smjesom i pospite sirom.
  7. Pecite 10 minuta i poslužite odmah, s prilogom po izboru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju