Okusi zapečene paprike, piletine, pesta, kvinoje i rastopljenog sira savršeno se stapaju u ovoj brzoj i jednostavnoj večeri. Za ovaj zdrav obrok prepun okusa treba vam samo pet nabrojanih sastojaka.
Ni u jednom koraku pripreme ne možete pogriješiti, a najkompliciranije je – narezati piletinu. Ključni sastojak ovog jela je pesto koji mu ne daje samo puno "zelenog" okusa, nego i lijepo povezuje smjesu kojom ćete puniti paprike.
Ovaj je recept idealan za tjedno planiranje jer možete iskoristiti dan radnije kuhanu ili pečenu piletinu. Paprike punjene piletinom, kvinojom, pestom i sirom poslužite uz prepečeni kruh ili pečeni krumpir ili batat.
Sastojci za zapečene paprike punjene piletinom, kvinojom, pestom i sirom:
- 6 paprika (po dvije crvene, žute i zelene)
- 2 komada pilećih prsa, kuhanih ili pečenih i nasjeckanih
- 180 g mozzarelle, naribane
- 185 g kvinoje, skuhane
- 175 g pesta
Priprema zapečenih paprika punjenih piletinom, kvinojom, pestom i sirom:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Paprike operite i u komadu ih stavite na lim za pečenje dok ne počnu ugljeniti.
- Izvadite ih iz pećnice i ostavite sa strane.
- Smanjite temperaturu na 175 stupnjeva.
- U zdjeli pomiješajte nasjeckanu piletinu s 2/3 sira, pestom i kvinojom.
- Prerežite paprike na pola i očistite ih od sjemenki. Napunite svaku papriku smjesom i pospite sirom.
- Pecite 10 minuta i poslužite odmah, s prilogom po izboru.