Mnoštvo je načina na koje se piletina može pripremiti, a kako je to namirnica koja je često na našim tanjurima, uvijek smo u potrazi za dobrom marinadom koja će običan ručak ili večeru učiniti zanimljivijim. Upravo će to učiniti i ova emulzija od meda i čilija, nakon koje je piletina za prste polizati.
Za ovaj recept chef je koristio domaću piletinu broj 1 u Hrvatskoj - Cekin, a umjesto za pileća prsa, odlučio se za Cekin file pilećeg zabatka, koji je jelu dao dodatnu sočnost. Marinadu na mesu ostavite barem 20-ak minuta kako bi poprimilo sve te bogate okuse. Pileći zabatak u ovoj varijanti, koji odlično ide uz meksički guacamole pripremljen na rustikalan način, prava je senzacija okusa, koju ćete željeti ponoviti svaki tjedan.
RECEPT – Piletina okupana u pikantnom medu s umakom gaucamole
Piletina okupana u pikantnom medu s umakom gaucamole (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
Sastojci:
• Cekin file pilećeg zabatka
• 2 žlice meda
• ½ žličice čilija u prahu
• ½ žličice crvene paprike
• malo maslinova ulja
• avokado
• cherry rajčice
• ljubičasti luk
Priprema:
1. Napravite emulziju od meda, čilija, maslinova ulja i crvene paprike.
Napravite emulziju za meso (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
2. Nanesite emulziju na meso pa ostavite 20-ak minuta da se marinira.
Domaća piletina broj 1 u Hrvatskoj - Cekin (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
Marinadu ostavite 20-ak minuta na mesu
(Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
3. Za to vrijeme napravite gaucamole. Narežite ljubičasti luk, rajčice i avokado na male kockice pa sve pomiješajte i začinite soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
Sastojci za tradicionalni gaucamole
(Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
4. Ispecite meso na tavi te pri serviranju guacamole stavite na tanjur, a file pilećeg zabatka posložite na vrh.
Meso će zbog meda poprimiti tamniju boju (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vindija po najvišim profesionalnim standardima.