Galerija Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' - 33 18 Napravite emulziju za meso 18 Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' - 32 18 Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin 18

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Mnoštvo je načina na koje se piletina može pripremiti, a kako je to namirnica koja je često na našim tanjurima, uvijek smo u potrazi za dobrom marinadom koja će običan ručak ili večeru učiniti zanimljivijim. Upravo će to učiniti i ova emulzija od meda i čilija, nakon koje je piletina za prste polizati.

Za ovaj recept chef je koristio domaću piletinu broj 1 u Hrvatskoj - Cekin, a umjesto za pileća prsa, odlučio se za Cekin file pilećeg zabatka, koji je jelu dao dodatnu sočnost. Marinadu na mesu ostavite barem 20-ak minuta kako bi poprimilo sve te bogate okuse. Pileći zabatak u ovoj varijanti, koji odlično ide uz meksički guacamole pripremljen na rustikalan način, prava je senzacija okusa, koju ćete željeti ponoviti svaki tjedan.

RECEPT – Piletina okupana u pikantnom medu s umakom gaucamole

Piletina okupana u pikantnom medu s umakom gaucamole Piletina okupana u pikantnom medu s umakom gaucamole (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Sastojci:

Cekin file pilećeg zabatka
• 2 žlice meda
• ½ žličice čilija u prahu
• ½ žličice crvene paprike
• malo maslinova ulja
• avokado
• cherry rajčice
• ljubičasti luk

Priprema:

1. Napravite emulziju od meda, čilija, maslinova ulja i crvene paprike.

Napravite emulziju za meso Napravite emulziju za meso (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

2. Nanesite emulziju na meso pa ostavite 20-ak minuta da se marinira.

Domaća piletina broj 1 u Hrvatskoj - Cekin Domaća piletina broj 1 u Hrvatskoj - Cekin (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Marinadu ostavite 20-ak minuta na mesu Marinadu ostavite 20-ak minuta na mesu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

3. Za to vrijeme napravite gaucamole. Narežite ljubičasti luk, rajčice i avokado na male kockice pa sve pomiješajte i začinite soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.

Sastojci za tradicionalni gaucamole Sastojci za tradicionalni gaucamole (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

4. Ispecite meso na tavi te pri serviranju guacamole stavite na tanjur, a file pilećeg zabatka posložite na vrh.

Meso će zbog meda poprimiti tamniju boju Meso će zbog meda poprimiti tamniju boju (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vindija po najvišim profesionalnim standardima.