Lisnato tijesto može se napuniti različitim namirnicama. U Hrvatskoj su popularne kombinacije sa šunkom i sirom ili različitim vrstama mesa, no ukusno jelo može se složiti i s namirnicama biljnog porijekla.

Lisnato tijesto napunite kombinacijom gljiva i kuhane leće te ispecite u pećnici, pa poslužite za ručak uz pire od krumpira neki drugi prilog po želji.

Poigrajte se i začinima – mi vam predlažemo timijan, origano i muškatni oraščić, no poslužiti se možete i brojnim drugim okusima.

Lisnato tijesto možete napraviti sami, kao i samostalno skuhati leću. No ako želite ovo jelo napraviti u najkraćem mogućem roku – poslužite se kupovnim tijestom iz trgovine, te lećom iz konzerve.

Sastojci:

  • paket lisnatog tijesta
  • 300 g kuhane leće
  • 250 g šampinjona
  • 200 g špinata
  • 100 g mrkve
  • 90 g oraha nasjeckanih
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica timijana
  • 1 čajna žličica origana
  • ¼ čajne žličice muškatnog oraščića
  • biljno ulje
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Odmrznite lisnato tijesto.
  2. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte luk i mrkve. Pirjajte oko pet do sedam minuta dok ne omekšaju.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još oko jedne minute.
  4. Dodajte usitnjene orahe i pirjajte sve zajedno oko dvije do tri minute.
  5. Dodajte nasjeckane gljive i pirjajte oko pet minuta. Posolite i popaprite po želji.
  6. Dodajte kuhanu leće, špinat i začine i pirjajte sve zajedno još par minuta.
  7. Lisnato tijesto razvucite.
  8. Dobivenu smjesu od gljiva i leće stavite na lisnato tijesto i sve zajedno zarolajte. Utisnite vrhove, a vrh premažite s malo ulja.
  9. Stavite peći pitu od lisnatog tijesta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 do 35 minuta.
  10. Ohladite prije rezanje i posluživanja. Dobar tek!

7 eura za pola kilograma: Sjemenke koje čine čuda za zdravlje Sjemenke konoplje možete dodati i na salatu Konopljine sjemenke možete dodati na tost s avokadom Konopljine sjemenke sjajno se slažu i sa smoothiejima +0 Konopljine sjemenke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju