Sastojci:

1 kg brašna za dizana tijesta

250 g maslaca

250 g šećera

Žličica soli

3 jaja

6 žumanjaka

2 dl mlijeka

20 g suhog kvasca

2 vanilin šećera

1 dl soka od naranče

Malo tamnog ruma ili rakije

Limunova korica

Priprema:

1. Ako je mlijeko iz frižidera, malo ga ugrijte da bude mlako i pomiješajte s kvascom, žličicom šećera i malo brašna. Ostavite na toplom da kvasac proradi desetak minuta.

2. U drugu posudu pomiješajte brašno, ostatak šećera, sol, vanilin šećer, koricu limuna, rum, narančin sok, 2 jaja i 6 žumanjaka, maslac koji ste otopili te dodajte kvasac.

3. Sve to dobro umijesite i ostavite na toplom mjestu da se diđe minimalno tri sata.

4. Tijesto podijelite na tri dijela, oblikujte sitnice i škarama na vrhu napravite dva reza i stavite u hladnu pećnicu.

5. Zatim pećnicu uključite na 200 stupnjeva te pecite 20 minuta. Nakon što se sirnica pekla 20 minuta izvadite je iz pećnice i premažite je razmućenim žumanjkom te pospite razmrvljenim kockama šećera. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 150 stupnjeva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju