Sastojci za sirnicu:

  • 1 kg brašna za dizana tijesta
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • Žličica soli
  • 3 jaja
  • 6 žumanjaka
  • 2 dl mlijeka
  • 20 g suhog kvasca
  • 2 vanilin šećera
  • 1 dl soka od naranče
  • Malo tamnog ruma ili rakije
  • Limunova korica

Priprema sirnice:

  1.  Ako je mlijeko iz frižidera, malo ga ugrijte da bude mlako i pomiješajte s kvascom, žličicom šećera i malo brašna. Ostavite na toplom da kvasac proradi desetak minuta.
  2. U drugu posudu pomiješajte brašno, ostatak šećera, sol, vanilin šećer, koricu limuna, rum, narančin sok, dva jaja i šest žumanjaka, maslac koji ste otopili te dodajte kvasac.
  3. Sve to dobro umijesite i ostavite na toplom mjestu da se diže minimalno tri sata.
  4. Tijesto podijelite na tri dijela, oblikujte sitnice i škarama na vrhu napravite dva reza i stavite u hladnu pećnicu.
  5. Zatim pećnicu uključite na 200 stupnjeva te pecite 20 minuta. Nakon što se sirnica pekla 20 minuta, izvadite je iz pećnice i premažite razmućenim žumanjkom te pospite razmrvljenim kockama šećera. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 150 stupnjeva.

10 slavnih turističkih atrakcija koje u stvarnosti ne izgledaju kao na razglednicama Manneken pis Manneken pis Mona Lisa +16 Mona Lisa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju