Brand Heinz u suradnji s filmskom studijem Paramount napravio je umak za tjesteninu inspiriran filmskom trilogijom Kum redatelja Francisa Ford Coppole.
Ograničeno izdanje umaka u staklenki od 490 mililitara slavi više od pet desetljeća otkako je prvi dio ovog kultnog serijala izašao u svjetska kina.
Receptura Heinzovog The Godfather umaka, pak, inspirirana je nezaboravnom scenom iz filma u kojoj Peter Clemenza kojeg je glumio Richard Castellano uči Michaela Corleona kojeg je tumačio Al Pacino kako napraviti umak za tjesteninu.
Dodaj malo šećera
"Započneš s malo ulja, pa prepržiš nešto češnjaka. Potom baciš rajčice i koncentrat rajčice i prepirjaš ih, paziš da se ne zalijepe.
Umak od rajčice i mljevenog mesa prodaje se po cijeni od oko 3,5 eura za 490 ml (Foto: Profimedia)
Pustiš da umak prokuha, staviš u njega sve svoje kobasice i mesne okruglice. Dodaš malo vina i mrvicu šećera – to je moj trik," pojašnjava Clemenza u Kumu.
Heinzov The Godfather umak za tjesteninu sadrži sve navedene sastojke, a prodaje se preko njihovih internetskih stranica po cijeni od 3,5 eura za staklenku.
U želji da što veći broj ljudi proba Kumov umak, proizvođači su ograničili kupnju na pet staklenki po osobi. Neotvorenu staklenku treba pohraniti na tamno i hladno mjesto, a nakon otvaranja staviti u hladnjak i potrošiti u roku dva dana.
Umak je najbolje zagrijati prije serviranja s tjesteninom koju ste skuhali al dente. Dobar tek!
Što kada pukne umak? Trikovi kojima možete spasiti bolonjez, holandez, ragu... +0