Brand Heinz u suradnji s filmskom studijem Paramount napravio je umak za tjesteninu inspiriran filmskom trilogijom Kum redatelja Francisa Ford Coppole.

Ograničeno izdanje umaka u staklenki od 490 mililitara slavi više od pet desetljeća otkako je prvi dio ovog kultnog serijala izašao u svjetska kina.

Receptura Heinzovog The Godfather umaka, pak, inspirirana je nezaboravnom scenom iz filma u kojoj Peter Clemenza kojeg je glumio Richard Castellano uči Michaela Corleona kojeg je tumačio Al Pacino kako napraviti umak za tjesteninu.

Dodaj malo šećera

"Započneš s malo ulja, pa prepržiš nešto češnjaka. Potom baciš rajčice i koncentrat rajčice i prepirjaš ih, paziš da se ne zalijepe.

Umak od rajčice i mljevenog mesa prodaje se po cijeni od oko 3,5 eura za 490 ml Umak od rajčice i mljevenog mesa prodaje se po cijeni od oko 3,5 eura za 490 ml (Foto: Profimedia)

Pustiš da umak prokuha, staviš u njega sve svoje kobasice i mesne okruglice. Dodaš malo vina i mrvicu šećera – to je moj trik," pojašnjava Clemenza u Kumu.

Heinzov The Godfather umak za tjesteninu sadrži sve navedene sastojke, a prodaje se preko njihovih internetskih stranica po cijeni od 3,5 eura za staklenku.

U želji da što veći broj ljudi proba Kumov umak, proizvođači su ograničili kupnju na pet staklenki po osobi. Neotvorenu staklenku treba pohraniti na tamno i hladno mjesto, a nakon otvaranja staviti u hladnjak i potrošiti u roku dva dana.

Umak je najbolje zagrijati prije serviranja s tjesteninom koju ste skuhali al dente. Dobar tek!

Što kada pukne umak? Trikovi kojima možete spasiti bolonjez, holandez, ragu... Umak - 3 Umak - 2 Umak - 1 +0 Umak - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju