• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #ledo

Kreativni načini za pripremu bakalara: Brzo, jednostavno i savršeno za svaki obrok

Bakalar tradicionalno pripremamo "na bijelo" iako pruža nevjerojatne mogućnosti za kreativnost u kuhinji. Nudimo nekoliko kreativnih ideja da isprobate nešto novo.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 20.12.2024 12:45 komentari
viber Created with Sketch.
Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu
Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu (Foto:Tibor Marochini/Nova Studio)

Galerija Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu 4 Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu 4 Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu 4 Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu 4

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem) Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Upustite se u brzu pripremu naših triju različitih verzija bakalara koje će zadovoljiti baš svako nepce. Od bakalara na bijelo ili paštete koja se jede uz preprženi kruh, bakalar s Ledo Veggie Love povrćem iz pećnice (Skandinavija) s holandezom i bakalar na žlicu na crveno s bijelim grožđicama.

Pašteta od bakalara savršena je opcija za lagano predjelo ili namaz uz topli kruh. Gurmanska kombinacija s povrćem donosi bogatstvo okusa i mirisa, dok bakalar na žlicu u donosi toplinu koja nas podsjeća na blagdansku tradiciju.

Zašto volimo bakalar?

Bakalar pripremljen na različite načine donosi dinamiku na stol i poziva na otkrivanje novih kombinacija okusa. Bez obzira na to odlučite li se za klasiku ili inovaciju, imajte na umu da bakalar na blagdanskom stolu simbolizira zajedništvo i tradiciju koja se prenosi generacijama. I to je jedino važno – da su svi naši najdraži oko stola.

Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Jer blagdani su vrijeme okupljanja, a bakalar je više od običnog jela – on je podsjetnik na toplinu doma, obiteljsku povezanost i uživanje u jednostavnim, ali posebnim trenucima. Isprobajte jednostavne i brze recepte u nastavku i uživajte u bakalaru na tri ukusna načina.

Bakalar na bijelo

Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sastojci:

 

  • 1 pakiranje Ledo crnog bakalara
  • pola luka
  • 3 režnja češnjaka
  • lovorov list
  • papar u zrnu
  • 150 ml maslinova ulja
  • 2 krumpira
  • 2 grančice peršinova lista
  • 1 limun
  • sol, papar

Priprema:


Stavite kuhati Ledo crni bakalar u posoljenoj vodi s polovicom luka, dva režnja češnjaka, paprom u zrnu i lovorovim listom te krumpirom narezanim na ploške. Kada krumpir omekša, odvojite u posudu ili duboki tanjur ribu i krumpir, zgnječite ih vilicom pa dodajte maslinovo ulje, sok pola limuna, sol po želji i papar. Dodajte i jedan protisnuti ili naribani ražanj češnjaka i usitnjeni peršin. Razradite sve u rustikalni namaz. Poslužite uz preprženi topli kruh.

Bakalar na crveno s grožđicama

Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sastojci:

  • 1 pakiranje Ledo crnog bakalara
  • 2 luka
  • 1 veća mrkva
  • 1 stapka celera
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 dl suhog bijelog vina
  • 3 žlice pasirane rajčice
  • 3 krumpira
  • 1 žlica grožđica
  • 1 žlica kapara
  • 6 zelenih maslina bez koštica
  • sol
  • papar

Priprema:

Na maslinovu ulju dinstajte luk, sitno narezanu mrkvu i celer dok ne omekšaju pa dodajte Ledo crni bakalar narezan na komade. Zalijte sve s 2 dl vina te dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte kratko pa dodajte krumpir narezan na ploške, grožđice, narezane masline i kapare. Posolite, popaprite i sve zalijte kipućom vodom da potpuno prekrije ribu i krumpir. Kuhajte dok krumpir ne omekša te poslužite toplo.

Bakalar s holandezom

Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu Tri lica bakalara: Pašteta, gurmanska kombinacija s povrćem i malo drukčiji bakalar na žlicu (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sastojci:

  • 1 pakiranje Ledo crnog bakalara
  • Ledo Veggie Love mješavina Skandinavija
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol
  • šareni papar

Priprema:

Ledo Veggie Love mješavina Skandinavija već je začinjena, pa je samo stavite u zagrijanu pećnicu (200 °C) na nekih 20 minuta. Raznolikom kombinacijom kriški krumpira, prokulica, zelenih mahuna, mrkve, luka, šampinjona i nameko gljiva ta mješavina obogaćuje svaki obrok te je brz i jednostavan način za dodavanje više povrća na tanjur.

Ledo bakalar pripremite tako da odmrznute filete osušite, začinite maslinovim uljem, šarenim paprom i soli i zatim pečete s obje strane na gril-tavi premazanoj maslinovim uljem na srednje jakoj vatri oko 12 minuta. Na kraju je prelijte holandezom i poslužite uz mješavinu povrća.

Holandez

Klasični umak holandez teško je napraviti. Kuhate li ga predugo, dobit ćete kajganu. Ne kuhate li ga dovoljno, umak se neće zgusnuti. Ako se previše ohladi, sastojci će se razbježati i dobit ćete lošu teksturu. Prije pripreme žumanjak ostavite najmanje 15 minuta na sobnoj temperaturi kako bi se dovoljno zagrijao.

Sastojci:

  • 1 žumanjak
  • 1 žličica vode
  • 1 žličica limunova soka
  • 110 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • prstohvat mljevene ljute paprike prema želji

Priprema:

Pomiješajte žumanjak, vodu, sok limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na jakoj vatri neprestano miješajući dok se ne zapjeni, odnosno dok se ne zagrije na temperaturu od 105 °C. Miksajte smjesu od žumanjaka polako ulijevajući rastopljeni maslac. 30 sekundi kasnije dobit ćete kremasti umak.

Dobar tek!


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Ledo po najvišim profesionalnim standardima. 

  • #ledo
  • #badnjak
  • #bakalar
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Dođite i sudjelujte u raspravi: Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
Zagrebačkim pothodnicima
Dođite i sudjelujte! Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Novo vrijeme
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Zimski odmor u termama uz Crno jaje: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Snaga vode
Zimski odmor u termama uz povoljne ponude: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Putopisno predavanje
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Puno okusa
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Topi se u ustima
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"
Sami hvalospjevi
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pitamo vas treba li molitelje maknuti s trgova?
Što mislite?
ANKETA Treba li molitelje maknuti s trgova?
Trovanje ugljičnim monoksidom u okolici Našica
OPASNA SITUACIJA
Užas na istoku Hrvatske: Majka uključila dva uređaja istovremeno, djeca završila u bolnici!
Metković: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
jedan teško ozlijeđen
Brutalno nasilje kod škole: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Severina je objavila provokativne fotografije iz muškog WC-a
"Je l' zadrhatala ruka snimatelju?"
"Za ekipu slabijeg srca - oprez!" Gomila reakcija na Severinine fotke iz muškog toaleta
Kako danas izgleda Katarina Witt?
legendarna katarina witt
Kako danas izgleda "Vatra na ledu"? Napunila je 60, a nekad su se divili njezinoj ljepoti
zdravlje
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Tijelo ostaje bez ključnog minerala!
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
Izgleda li vam poznato?
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
tech
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Provedena na 30 milijuna ljudi
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
sport
Nabavio novi dres Vatrenih: Gostujuća garnitura već na meti kritika
Ha, podijeljene reakcije
Nabavili obje garniture novog dresa Hrvatske za SP: Reakcije su podijeljene, dosta kritika za plavu verziju
Lorenzo Lepore na platformi X objavio je informaciju kako je Hajduk zainteresiran za Nikitu Solomonovsa
Mlad i perspektivan
Hajduk dovodi novog napadača? Prošao je testiranja, lomi se oko odštete
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok! Jedva ostao živ, ostao bez nogometa, a danas živi na rubu egzistencije
Izbornik poslao apel
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok: Jedva ostao živ, danas spaja kraj s krajem
tv
Kumovi: Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
KUMOVI
Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
MasterChef: Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
NAPETO!
Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, zapravo je vrlo jednostavna priprema
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
sve
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Bakalar na mornarski
Bijeli, ali ne "na bijelo"

Bakalar na mornarski: Silno jednostavan i toliko ukusan da ga nećete pripremati samo na Badnjak

Bakalar na mornarski peče se u pećnici pokriven aluminijskom folijom, a zadnjih nekoliko minuta i otkriven kako bi se krumpir malo zapekao. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close