• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Food Bloggers Challenge 2025.

Tri blogerice, šest nespojivih namirnica i neočekivani rezultati: Tko je briljirao u drugom izazovu?

Drugi tjedan našeg Food Bloggers Challenga donio je novi izazov za naše blogerice iz regije. Zadane namirnice sve su izbacile iz zone komfora i iznenadile su same sebe, a saznajte jesu li iznenadile i oduševile žiri.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 21.11.2025 15:26 komentari
viber Created with Sketch.
Sandra Pecić je sa svojim jelom odnjela pobjedu u drugom izazovu
Sandra Pecić je sa svojim jelom odnjela pobjedu u drugom izazovu (Foto:Nova Studio)

Kao drugi izazov chef Tihomir im je zadao šest namirnica iznenađenja naizgled nespojivih od kojih su morale smisliti recept. Te namirnice su: mrkva, celer (korijen), naranča, senf, sjemenke suncokreta i mesni protein po izboru. Uz to su mogle slobodno koristiti i bazične namirnice poput masnoća (ulje, maslac, mast…), octa, brašna, začina (sol, papar, suhi ili svježi začini). U pripremi i prezentaciji jela i ovaj put pomogli su im kuhinjski aparati i posuđe Tognana s kojom su mogle rasplesti svoju kreativnost i iznenaditi samu sebe. 

Kada neočekivanim kombinacijama iznenadite samog sebe

Antonia Jagodić je od zadanih namirnica radila piletina u umaku od naranče i senfa s pireom od mrkve i korijena celera – jelo koje se u ovoj kombinaciji nikada još nije našlo na njezinom jelovniku. ''Jela od ovakvih meni nezamislivih kombinacija namirnica radit ću sigurno češće'' rekla je Antonija koja je bila vrlo zadovoljna svojim ovotjednim jelom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonia Jagodic (@antonia.jagodic)

U trendu Mikonos Zamke za turiste? "Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata

 

Naš chef Tihomir Krklec Afrika bio je malo manje oduševljen, no pohvalio je njezin pristup.
''Vizualno tanjur nije najljepši, no Antonia ima dobar i klasičan pristup. Problem je kao i prošli tjedan u tehničkim greškama. Pire nije svilenkast, treba dodati više maslaca ili vode od kuhanja. Piletina bi bila bolja da se prije marinirala, pa onda naglo zapekla, ovako je ispala “skuhana”. Jelu nedostaje neke svježine ili hrskavog momenta'', komentirao je chef Afrika Antonijino jelo koje je ocijenio s četvorkom.

Izlet izvan zone komfora se svaki put isplati

Istu ocjenu dao je i Špeli Ankele koja je iz kutije iznenađenja stvorila jelo, kako sama kaže, izvan njezine zone komfora. Kao protein na svom tanjuru također je izabrala piletinu koju je marinirala u narančinom soku i poslužila ju uz pesto od suncokretovih sjemenki te mrkvu i celer ala pomfrit.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spela Ankele (@spelankele)

 

''Prejednostavno, ali tehnički puno bolje. Marinirala je piletinu prije pečenja u soku od naranče što omekšava protein sa svojim kiselinama, a šećer u naranči ju blago karamelizira na površini i stvara ju hrskavijom. Povrće je uredno narezano i dobra je fora pesto radi balansa'', rekao je chef Afrika i napomenuo da je ovo jednostavno jelo ocijenio četvorkom samo zato što je tehnički ispravno.

Sandri Pecić je ovotjedni izazov također bio izlet u nepoznate vode i izvan njezine zone komfora kada su kombinacije namirnica u pitanju. Ova kombinacija namirnica itekako ju je potaknula da se poigra s okusima i zaista se poigrala. Napravila je piletinu u omotu od pečenog suncokreta, povrtni pire i hrskave naranče kao jestivu dekoraciju. Ipak, njezin omiljeni detalj na tanjuru nije se svidio chefu Tihomiru Krklecu, a za sve ostalo dao joj je čistu peticu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra Kototamo (@kototamo)

 

''Ideja je tip top. Krema izgleda svilenkasto i lijepo. Većina jela je zapravo odrađeno u Tognana airfryeru tako da veliki plus za to. Nemam zamjerke osim ovih mrtvih naranči na tanjuru. Ali ok, kužim.'', rekao je chef Afrika.

Tko se najviše poigrao s bojama i teksturama i što je presudilo u vizualnoj prezentaciji?

Što se estetike tiče Maja Nikolorić, predstavnica Punkufera, ovaj je put s najboljom ocjenom ocijenila Špelino jelo.

Špela Ankele je osmislila šareni tanjur s namirnicama iznenađenja Špela Ankele je osmislila šareni tanjur s namirnicama iznenađenja (Foto: Nova Studio)

''Špelin tanjur je od sva tri ovaj tjedan bio naj šareniji, pun boja te različitih tekstura i komponenti. Vrlo je sve to uredno, a istovremeno opušteno odradila i za mene je ovo vizualno pobjednički tanjur ovaj tjedan.'', rekla je Maja.

Sandrino jelo, na Majinoj listi, slijedi ga u stopu, ali ipak ima nekih zamjerki.

''Odlična mi je ideja s bučinim sjemenkama kao pohom i svakako ću isprobati tako pohati piletinu, sigurno je fino s nekom salaticom začinjenom bučinim uljem. Na tanjuru mi čak ne smeta sušena naranča koju volim vidjeti u ovo zimsko ili jesensko doba u svakom setingu, ali uveli peršin na tanjuru mi je na ovom tanjuru bio višak'', i zato je Maja Sandrino jelo ocijenila s 4,5.

Sandra Pecić je sa svojim jelom odnjela pobjedu u drugom izazovu Sandra Pecić je sa svojim jelom odnjela pobjedu u drugom izazovu (Foto: Nova Studio)

Samo pola ocijene manje Maja je dala Antoniji i objasnila zašto:
''Antonijino jelo zvuči dobro, ali bi izgledalo bolje, a bilo sigurno i ukusnije da je malo zapekla piletinu pa da je dobila onu slasnu koricu koja se inače dobiva Maillardovom reakcijom.''

Tko to prati i krasi svaku kuharicu i kuhinju?

Martina Karić iz Tognane pratila je kako blogerice koriste opremu u cijelom procesu kuhanja, ali i serviranja.

Špela Ankele je osmislila šareni tanjur s namirnicama iznenađenja Špela Ankele je osmislila šareni tanjur s namirnicama iznenađenja (Foto: Nova Studio)

Kod Špele ju je osvojio lijep i decentan način na koji je prikazala sve aparate i proizvode. ''Pokazala je da svaku kuharicu Tognana proizvodi prate upravo od pripreme, kuhanja do posluživanja.'', dodala je Martina koja je Špelin sklad i čisti prikaz ocijenila stabilnom četvorkom.

Antonija je, po Martininim riječima, bila posebno domišljata. Odlično je pokazala funkciju sjeckalice i indukcijske ploče, a serviranje ispred vidljivog Tognana logotipa dodatno je pojačalo dojam. “Skroz domišljato”, rekla je Martina, i Antoniji također dodijelila četvorku.

Antonijin odgovor na drugi izazov Antonijin odgovor na drugi izazov (Foto: Nova Studio)

No apsolutna pobjednica vizualnog dojma ovog tjedna bila je Sandra. Martina je njezin pristup opisala kao najemotivniji, s predivnim toplim načinom na koji prezentira brend kroz samo kuhanje. “Način na koji pokazuje Tognana brend definitivno se izdvaja. Ta emocija nas je baš osvojila”, istaknula je. Zato joj je pripala i jedina petica ovoga kruga.

Sve tri blogerice dobile su pohvale, ali Sandra je, kada je riječ o Tognaninom kutu gledanja, ovaj put bila korak ispred.

Sandra Pecić, Antonia Jagodić i Špela Ankele Sandra Pecić, Antonia Jagodić i Špela Ankele (Foto: Nova Studio)

Trenutačni poredak i najava novog izazova

Poredak i broj bodova nakon prvog izazova:

KO TO TAMO – 14,5
ŠPELA ANKELE - 13
ANTONIA JAGODIĆ - 12

Zadnji, treći izazov bit će igra asocijacija i zagonetka u kojoj je pravo rješenje samo ukusno jelo u kojemu je zvijezda namirnica s kojom dosad nisu radile. Asocijacije su: more, planina, slatka panika, jesen i toplina doma.

Pratite nas i u tom izazovu i saznajte tko je najbliže tituli pobjednice našega drugog Food Bloggers' Challengea i nagradi od 1000 eura.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #Food Bloggers Challenge 2025.
  • #Tihomir Krklec
  • #Sandra Pecić
  • #antonia jagodić
  • #Špela Ankele
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kuća za odmor Margherita: Rustikalni šarm s pogledom na goranske ljepote
Udobna i topla
Kuća za odmor Margherita: Rustikalni šarm s pogledom na goranske ljepote
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Tri blogerice, šest nespojivih namirnica i neočekivani rezultati: Tko je briljirao u drugom izazovu?
Pokrovitelj Tognana
Tri blogerice, šest nespojivih namirnica i neočekivani rezultati: Tko je briljirao u drugom izazovu?
Hrskavo pržena riba: Tajna je u limunovu soku, koji joj daje sasvim novu dimenziju
Brzo i jednostavno
Hrskavo pržena riba: Tajna je u limunovu soku, koji joj daje sasvim novu dimenziju
Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!
Doživljaj za nepce
Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!
Najelegantnija adventska lokacija u Zagrebu: Vrhunski barovi i restorani stižu na Oleander terasu hotela Esplanade
Fooling Around
Najelegantnija adventska lokacija u Zagrebu: Vrhunski barovi i restorani stižu na Oleander terasu hotela Esplanade
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Evakuirana škola u Zagrebu, roditelji dobili obavijest: "Rekli su da djecu pošaljemo kući, ne znamo što se događa..."
reagirala policija
Evakuirana škola u Zagrebu, roditelji dobili obavijest: "Rekli su da djecu pošaljemo kući, ne znamo što se događa..."
Starica uhićena u bjelovarskoj bolnici
Priča s tužnom pozadinom
Vijest o uhićenju bake (82) uznemirila je Hrvatsku: "Situacija je postala neizdrživa..."
Stigla promjena vremena, snijeg pada u dijelovima Hrvatske
Hrvatska pod snijegom
FOTO Hrvatska na udaru snježnog kaosa! Snijeg već pada, pogledajte gdje će ga biti najviše
show
Tko je nova Miss Universe Fatima Bosch?
odnijela pobjedu
Tko je nova Miss Universe? Iza nje je ogroman skandal s početka izbora
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Je li Laura Gnjatović trebala proći u top 12 na izboru za Miss Universe?
recite nam u anketi!
Je li naša Laura Gnjatović trebala proći u top 12 na svjetskom izboru za Miss?
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
Jedan od najosjetljivijih dijelova tijela
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Urnebesno
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Bahati vozač mislio da je najpametniji dok mu kamiondžija nije očitao bukvicu
Zanimljivo
Bahati vozač mislio da je najpametniji dok mu kamiondžija nije očitao bukvicu
tech
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
Sad je potrebno iskopavati
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
Startaj Hrvatska 2025.
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
sport
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
KANADSKI BREND
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
Tužna vijest pogodila obitelj Realove legende, sinovi su shrvani: "Zauvijek ćemo te pamtiti"
Prerani odlazak
Tragedija u projektu Realove legende, njegovi sinovi su shrvani: "Zauvijek ćemo te pamtiti"
Tužna vijest iz Njemačke: Umro Dieter Herzog
Počivao u miru
Tužna vijest iz Njemačke: Umro član sjajne generacije koja je osvojila SP
tv
MasterChef: "Najbrži" kandidat MasterChefa iskreno progovorio: "Napravio sam glupost!"
NAPUSTIO NATJECANJE
"Najbrži" kandidat MasterChefa iskreno progovorio: "Napravio sam glupost!"
U dobru i zlu: Nema sada vremena razgovarati s njom
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nema sada vremena razgovarati s njom
MasterChef: Ovakvu reakciju nitko ne želi doživjeti! Večeras saznajte tko će napraviti ovo "fino" jelo!
KULINARSKI FIJASKO
Ovakvu reakciju nitko ne želi doživjeti! Večeras saznajte tko će napraviti ovo "fino" jelo!
putovanja
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
novac
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Preuzeli Katran
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Miss Universe Hrvatske Laura Gnjatović u crvenoj večernoj haljini brenda Leila Design
Spektakularno izdanje
Za ovakvu divu crvena je jedini izbor: Naša Miss Universe opčinila pozornicu stavom i ljepotom
Bojana Gregorić Vejzović u trapericama širokih nogavica i sivom kaputu
Lako se kopira
Bojana Gregorić Vejzović: Tako obična kombinacija koja izgleda vrhunski, ne trebaju joj nikakvi dodaci
Lejla Filipović u čizmama s chunky potplatom i trapericama 2025.
Tople, a šik
Ove čizme savršen su par podvrnutim trapericama, a nosi ih i Lejla Filipović
sve
Tko je nova Miss Universe Fatima Bosch?
odnijela pobjedu
Tko je nova Miss Universe? Iza nje je ogroman skandal s početka izbora
Miss Universe Hrvatske Laura Gnjatović u crvenoj večernoj haljini brenda Leila Design
Spektakularno izdanje
Za ovakvu divu crvena je jedini izbor: Naša Miss Universe opčinila pozornicu stavom i ljepotom
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Food Bloggers' Challenge: Prvi tjedan izazova i pobjedničko jelo
Pokrovitelj Tognana

Prvi izazov u Food Bloggers' Challengu: Slani cannoli od krumpira pomeli su konkurenciju

Kreativnost, hrabrost i nova interpretacija poznatih jela obilježili su prvi izazov Food Bloggers Challengea, u kojem su tri blogerice iz regije pokazale koliko čuda mogu stvoriti od običnih namirnica. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close