• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Food Bloggers Challenge 2025.

Prvi izazov u Food Bloggers' Challengu: Slani cannoli od krumpira pomeli su konkurenciju

Kreativnost, hrabrost i nova interpretacija poznatih jela obilježili su prvi izazov Food Bloggers Challengea, u kojem su tri blogerice iz regije pokazale koliko čuda mogu stvoriti od običnih namirnica.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 14.11.2025 12:42 komentari
viber Created with Sketch.
Food Bloggers' Challenge: Prvi tjedan izazova i pobjedničko jelo
Food Bloggers' Challenge: Prvi tjedan izazova i pobjedničko jelo (Foto:Sandra Pecić)

www.instagram.com/tognana_hr/Prvi izazov bio je pravi test kreativnosti u kojem su naše blogerice iz regije trebale pripremiti sasvim uobičajene namirnice na poseban i zanimljiv način. Za to su imale svu pomoć moderne kuhinjske aparature, za što se pobrinula Tognana. Njihove friteze na vrući zrak, kuhinjski roboti, sjeckalice, štapni mikseri, vage, neprijanjajuće tave i lonci te kuhinjske aparati u četirima modernim bojama, kao i njihovo elegantno posuđe.

U trendu Lampion - 9 Nostalgija u tanjuru Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane Planinska kuća na Velebitu s pogledom na more, na ruti Via Dinarica, Airbnb - 2 Ovo se zove odmor! Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"

Svatko je imao nešto drugo iz Tognanina asortimana, ali svima je pomoglo da namirnice koje obično imamo u svakom hladnjaku i smočnici pripreme sa suvremenijim tehnikama i prezentacijom, a istim onim poznatim okusima.

Riža na mlijeku ala germknedla Antonije Jagodić Riža na mlijeku ala germknedla Antonije Jagodić (Foto: Antonia Jagodić)

Koliko su zaista bile uspješne u tome, presudio je naš žiri na čelu sa zaista kreativnim chefom Tihomirom Krklecom, koji je ocjenjivao ideju, inovativnost i tehnike kojima su se blogerice služile.

Kreativnost se krije u jednostavnosti i ideji koja malo komu pada na pamet

Led je probila Antonia Jagodić sa slasticom koja se obično jede na klizalištima ili skijalištima. No njezina germknedla bila je potpuno drukčija, odnosno bila je to riža na mlijeku inspirirana njome.

Iako je Antonia nikad nije probala, ukomponirala je sve okuse germknedle u mnogima omiljenoj slastici iz djetinjstva kada kod kuće nije bilo slatkiša, a baš vam se jelo nešto slatko. Naš chef Tihomir Krklec Afrika ocijenio je da je Antonia bila na tragu teme i na malo kreativniji način iskoristila obične namirnice, ali primijetio je nekoliko tehničkih grešaka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonia Jagodic (@antonia.jagodic)

''Riža nije ostala dovoljno kremasta. S obzirom na to da se germknedle serviraju s creme anglaise, trebala je na kraju umiješati tu kremu i dobila bi zapravo pravi okus i kremoznost germknedli“, kaže Afrika, koji joj je zbog sitnih tehničkih grešaka i vizualnog dojma, ali zbog praćenja teme dao čistu četvorku.

Sa svojom idejom uspjela ga je izbaciti iz cipela Sandra Pecić, koja je kao svoje kreativno jelo radila slane cannole, punjene pireom od krumpira s kajmakom. Sandra se prvi put okušala u izradi cannola, nikada nije radila ni njihovu popularniju slatku verziju, a dugo je odlagala i pripremanje tih od krumpira.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra Kototamo (@kototamo)

 

Kaže kako je baš zbog toga toliko uživala pekući ih u Tognana airfryeru, koji je već godinu dana uz Tognaninu sjeckalicu sa štapnim mikserom nezaobilazan pomagač u svakom Sandrinom receptu.

''Pogođena tema i odlična ideja. Izuzetno kreativno i jako privlačno jelo. Nemam nikakve zamjerke ovako vizualno, trebao bih probati. Super iznenađenje i zato joj dajem čistu peticu'', rekao je chef Tihomir Krklec, kojem se Sandrin finger food više svidio od Špelina comfort fooda.

Špela Ankele je kao odgovor na prvi izazov odabrala jesenske užitke s muškatnom tikvom u glavnoj ulozi. Ali ne u juhi kako su je neki najčešće navikli viđati, već u desertu i piću. Napravila je mekane i mirisne cimet rolice s tijestom koje je obogatila pireom od muškatne tikve. Pravu jesensku slasticu poslužila je uz Pumpkin Spice Latte – topli aromatični napitak s bućom i kavom da zaokruži cijeli jesenski štih.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spela Ankele (@spelankele)

U moru rolica s cimetom na društvenim mrežama, iako su ove napravljene od buće, što nije toliko uobičajeno i izgledaju fantastično, naš chef smatra da Špela ipak nije odgovorila na zadatak kao druge dvije blogerice iz regije.

''Izgleda jako ukusno, vidi se super tehnika i super izrada. No nekako imam osjećaj da je fulana tema. Kreativa je bila zadatak, ne znam koliko je ovo kreativno. Ali pohvale za sezonalnost! Estetika videa je super'', rekao je naš chef Afrika i ocijenio Špelu svojom najnižom ocjenom u ovom tjednu – 3,5.

Videa i fotografije koje bi najradije pojeli

Kao predstavnica Punkufer.hr-a, Maja Nikolorić ocjenjivala je estetiku. Špeline rolice smjestila je u ovom ocjenjivanju negdje u sredinu.

Rolice s cimetom Špele Ankele Rolice s cimetom Špele Ankele (Foto: Špela Ankele)

''Špelin video je vizualno lijep, topao i rolice su joj ispale prekrasno, baš kako je i htjela – postigla je onaj autumn vibe. Sviđa mi se kako je rolice ukrasila nenametljivo, nonšalantno i sve to poziva da ih napravimo i sami'', rekla je Maja, koja će Sandrine canolle itekako probati napraviti jer su je oduševili jednako kao i chefa Tihomira.

''Cannoli su mi već dugo na listi jela koje bih htjela pripremiti za svoje doma i prijatelje. Ovi slani od krumpira sigurno će se svidjeti svima i potpuno su me oduševili. Bravo, Sandra, za kreativnost i ideju s kojom si nas sve izazvala da se u izradi okušamo i sami. Izgledaju odlično i video je također odlično snimljen. Volim to jutarnje svjetlo kroz prozor koje je bolje od svake skupe rasvjete i učini svaki video emotivnijim i toplijim'', komentirala je Maja Sandrine slane cannole i kako ih je zabilježila na videu.

Riža na mlijeku ala germknedla Antonije Jagodić Riža na mlijeku ala germknedla Antonije Jagodić (Foto: Antonia Jagodić)

Ocijenila ih je s odličnom ocjenom, a Antonijina riža na mlijeku koja glumi germknedlu dobila je „dobar“.

''Iako ovakvu rekreaciju germknedle pozdravljam i smatram da ideja u smislu kreativnosti nije loša, izvedba me nije toliko oduševila. Vizualno mi je najmanje privlačan Antonijin recept u ovom izazovu i zato je od mene dobila trojku. Želim joj puno sreće u idućem izazovu i da razmisli o jelu koje bi vizualno, kao i okusom bilo privlačnije'', zaključila je svoje ocjenjivanje Maja.

Koliko posuđe i aparati igraju ulogu u prezentaciji jela?

Martinu Karić iz Tognane, znajući što su imale na raspolaganju, ovaj tjedan oduševile su sve tri blogerice i sve je ocijenila odličnom ocjenom.

Rolice s cimetom Špele Ankele Rolice s cimetom Špele Ankele (Foto: Špela Ankele)

„Špela je u ovom zadatku imala na raspolaganju atraktivnu liniju Ardenne tanjura, koje je vrlo zgodno prikazala u videu. Svidjelo nam se kako je s elegantnim okretom tanjura diskretno istaknula i Tognana logo. Odabrala je pravo jesensko jelo koje se bojama savršeno uskladilo s nijansama tanjura – vizualno vrlo privlačno i u potpunosti u duhu sezone“, istaknula je Martina Karić Špeline jesenske boje na tanjuru i savršenu usklađenost s Tognanom.

Estetika i profesionalnost u svakom kadru oduševile su je i u Sandrinu videu:
„Sandra je, kao i uvijek, sve odradila iznimno profesionalno – pa tako i prikaz Tognana kućanskih aparata Iridea. Oduševila nas je kombinacija boja aparata i tanjura jer upravo to odražava Tognaninu filozofiju – da svaki aparat možete uskladiti s posuđem u istoj boji. Sandra je vrlo mudro pristupila product placementu – u kadrovima pripreme jela u pozadini suptilno je ostavila Tognana aparate, čime je dodatno naglasila njihov atraktivan dizajn. Time nije narušila estetiku videa, naprotiv – pokazala je da su naši kućanski aparati ukras svake kuhinje.“

  Slani cannoli Sandre Pecić Slani cannoli Sandre Pecić (Foto: Sandra Pecić)

U Antonijinu videu najviše joj se svidjela jednostavnost s jasnom porukom.

„Antonija se poigrala jednostavnošću i fokus usmjerila na tri Tognana proizvoda koje je koristila od pripreme pa sve do posluživanja. Time je savršeno pokazala da u Tognani možete pronaći sve što vam je potrebno za kuhanje i serviranje. Posebno nas je oduševilo što je u svom videu istaknula indukcijsku ploču – praktično rješenje za sve koji preuređuju kuhinju. Budući da je i sama u fazi preuređenja, Antonija je odabrala idealan proizvod kojim je prikazala koliko Tognana prati potrebe suvremenih korisnika“, zaključila je Martina Karić.

Sandra Pecić, Antonia Jagodić i Špela Ankele Sandra Pecić, Antonia Jagodić i Špela Ankele (Foto: Nova Studio)

Trenutačni poredak i najava novog izazova

Poredak i broj bodova nakon prvog izazova:

KO TO TAMO - 15
ŠPELA ANKELE - 12,5
ANTONIA JAGODIĆ - 12

Za drugi izazov chef Tihomir im zadaje šest namirnica iznenađenja naizgled nespojivih od kojih će morati smisliti recept. Te namirnice su: mrkva, celer (korijen), naranča, senf, sjemenke suncokreta i mesni protein po izboru. Uz to mogu slobodno koristiti i bazične namirnice poput masnoća (ulje, maslac, mast…), octa, brašna, začina (sol, papar, suhi ili svježi začini).

Pratite nas i u tom izazovu i saznajte tko je najbliže tituli pobjednice našega drugog Food Bloggers' Challengea i nagradi od 1000 eura.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #Food Bloggers Challenge 2025.
  • #Sandra Pecić
  • #antonia jagodić
  • #Špela Ankele
  • #Tihomir Krklec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pogledajte što je u Slavoniji i Baranji oduševilo svjetskog avanturista Hazena Audela
Oglas
Pogledajte što je u Slavoniji i Baranji oduševilo svjetskog avanturista Hazena Audela
Kao da lebdi iznad mora: Pogledajte predivnu građevinu i vidikovac s kojeg puca pogled na Pelješki kanali i Korčulu
Na stijeni
Kao da lebdi iznad mora: Pogledajte predivnu građevinu i vidikovac s kojeg puca pogled na Pelješki kanali i Korčulu
Prvi izazov u Food Bloggers' Challengu: Slani cannoli od krumpira pomeli su konkurenciju
Pokrovitelj Tognana
Prvi izazov u Food Bloggers' Challengu: Slani cannoli od krumpira pomeli su konkurenciju
Česta pogreška zbog koje nam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu
Zlatni trikovi
Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu
Chocolate Village Resort Odmor u najslađem selu u Sloveniji
Čokolada za svaki obrok
Najslađe selo Slovenije: Savršeno mjesto za odmor na kojemu možete spavati među krošnjama drveća
Apartman Morebit: Gdje se u tišini susreću Velebit i more
Kod Karlobaga
Apartman Morebit: Mjesto na kojem se u tišini susreću Velebit i more
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pronađeno je troje maloljetnika koji su nestali u srijedu
sretan kraj potrage
Pronađeni nestali maloljetnici: Otkrivamo kako su im ušli u trag
Ove predmete nikad ne smijete imati u automobilu
Vozači, oprez!
ADAC objavio što nikad ne smijete imati u automobilu: Policija vas može kazniti i s 10.000 eura
Zastoj u Zagrebu, oglasio se ZET
Policija na terenu
Tramvaj udario ženu: "Prevezena je u bolnicu, bila je pri svijesti"
show
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
Miroslav Škoro progovorio o odrastanju i svojoj djeci
rijetko govori o obitelji
Miroslav Škoro o svojoj djeci: "Kći i ja smo morali pobjeđivati taj strah, kod sina to nije bio slučaj"
Princ William pokazao interijer nove kuće
velebna vila
Princ William pokazao svoj novi dom, jedan kadar otkrio je više nego što je planirao!
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Stručnjaci upozoravaju: Ako imate povećanu prostatu, izbjegavajte ove lijekove, hranu i pića!
Muškarci, pazite!
Stručnjaci upozoravaju: Ako imate povećanu prostatu, izbjegavajte ove lijekove, hranu i pića!
zabava
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Pitanja u kvizu postaju sve teža, a samo pravi znalci ostaju do kraja
Pokažite što znate!
Pitanja u kvizu postaju sve teža, a samo pravi znalci ostaju do kraja
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Jasna poruka Francuza Rusiji: Objavljene fotografije Rafalea s jasno vidljivim najnovijim krstarećim projektilom s nuklearnom bojnom glavom
Sredstvo odvraćanja
Jasna poruka Francuza Rusiji: Objavljene fotografije Rafalea s jasno vidljivim najnovijim krstarećim projektilom s nuklearnom bojnom glavom
sport
Kvalifikacije za SP: DR Kongo izbacio Kamerun
Dobili gol u 92.
Šok u kvalifikacijama: Ispala reprezentacija koja je osam puta igrala na SP-u
Susjedi: "Hrvatska nam je otela zvijer od igrača. Izveo je spektakl"
Hvale ga
Susjedi: "Hrvatska nam je otela zvijer od igrača. Izveo je spektakl"
Portugal izgubio kod Irske u kvalifikacijama za SP 2026: Cristiano Ronaldo dobio crveni
Prokockali šansu
VIDEO Totalna drama u kvalifikacijama: Portugal neočekivano izgubio, Ronaldo dobio crveni!
tv
U dobru i zlu: Nije očekivao da će trčati za njim
U DOBRU I ZLU
Nije očekivao da će trčati za njim
Kumovi: Ovo je nemoguće - čak je i liječnica u šoku
KUMOVI
Ovo je nemoguće - čak je i liječnica u šoku
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ove četiri igračke bit će najprodavanije ovog Božića. Jesu li i na vašem popisu?
Svi će ih tražiti
Ove četiri igračke bit će najprodavanije ovog Božića. Jesu li i na vašem popisu?
lifestyle
Deset najljepših žena na svijetu prema zlatnom rezu
Savršene proporcije
Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
sve
Deset najljepših žena na svijetu prema zlatnom rezu
Savršene proporcije
Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
Chef Tihomir Krklec Afrika
Pokrovitelj Tognana

Afrika stiže s loncem punim izazova: Tko će izdržati Food Bloggers' Challenge?

Došao je studeni, a s njim i naš treći Food Bloggers' Challenge. Ove godine izazivač je Tihomir Krklec zvan Afrika, svestrani freelance chef, koji će blogericama postaviti izazove kakve još nismo imali u ovom projektu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close