Kimchi je korejsko jelo napravljeno od fermentiranog kineskog kupusa i drugih vrsta povrća u marinadi na temelju korejske čili paste gochujang ili čili praha gochugaru. Karakterizira ga savršeno uravnotežena količina slatkih, kiselih i ljutih okusa.

U Koreji se kimchi jede – uz sve. Dodaje se u juhe, palačinke, pečeni krumpir i rezance. Odličan je i kao prilog mesnim i ribljim jelima. U Hrvatskoj se može kupiti u specijaliziranim trgovima azijske i zdrave hrane, možete ga naručiti preko interneta, ali i sami napraviti po ovom receptu.

Kimchi će biti i sjajan dodatak tostu od sira. Za sendvič možete upotrijebiti različitu vrstu topivih sireva – od blage mozzarelle preko gaude do zrelog cheddara.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Serravalle Designer Outlet - 1 Super popusti Najveći outlet u Europi: Zlatni savjeti za šoping-izlet u Italiju

Posebnu hrskavost kruhu dat će – majoneza. Namažite je na kriške kruha umjesto maslaca i prepustite se uživanju.

Sastojci za tost sa sirom i kimchijem:

  • 60 g naribanog sira po želji
  • 40 g ocijeđenog kimchija
  • 2 kriške kruha
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica maslaca

Priprema tosta sa sirom i kimchijem:

  1. U većoj tavi rastopite žlicu maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.
  2. Napravite u tavi mjesta i za kruh podalje od kimchija.
  3. Vanjsku stranu kruha premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.
  4. Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.
  5. Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku kruha, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  6. Poslužite odmah! Dobar tek!