Kimchi je korejsko jelo napravljeno od fermentiranog kineskog kupusa i drugih vrsta povrća u marinadi na temelju korejske čili paste gochujang ili čili praha gochugaru. Karakterizira ga savršeno uravnotežena količina slatkih, kiselih i ljutih okusa.

U Koreji se kimchi jede – uz sve. Dodaje se u juhe, palačinke, pečeni krumpir i rezance. Odličan je i kao prilog mesnim i ribljim jelima. U Hrvatskoj se može kupiti u specijaliziranim trgovima azijske i zdrave hrane, možete ga naručiti preko interneta, ali i sami napraviti po ovom receptu.

Kimchi će biti i sjajan dodatak tostu od sira. Za sendvič možete upotrijebiti različitu vrstu topivih sireva – od blage mozzarelle preko gaude do zrelog cheddara.

Posebnu hrskavost kruhu dat će – majoneza. Namažite je na kriške kruha umjesto maslaca i prepustite se uživanju.

Sastojci za tost sa sirom i kimchijem:

  • 60 g naribanog sira po želji
  • 40 g ocijeđenog kimchija
  • 2 kriške kruha
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica maslaca

Priprema tosta sa sirom i kimchijem:

  1. U većoj tavi rastopite žlicu maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.
  2. Napravite u tavi mjesta i za kruh podalje od kimchija.
  3. Vanjsku stranu kruha premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.
  4. Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.
  5. Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku kruha, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  6. Poslužite odmah! Dobar tek!

Jede vam se nešto slatko? Isprobajte recept za debeljuškaste palačinke od sira Palačinke od sira - 1 Palačinke od sira - 2 Palačinke od sira - 4 +0 Palačinke od sira - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju