Dobra organiziranost u kuhinji krucijalna je za brzu pripremu ručka ili večere. U tome će vam pomoći i namirnice koje se ne moraju dugo termički obrađivati, ali i pokoji trik kao što je to slučaj s ovim receptom za tjesteninu s kozicama.

Kupite li očišćene kozice, trebat će vam svega par minuta da ih termički obradite do kraja. Umjesto da svježe rajčice satima kuhate na štednjaku ne biste li dobili slastan umak, ponekad se isplati kupiti već gotov proizvod iz staklenke i samo ga zagrijati zajedno s drugim sastojcima.

Ako želite brže skuhati tjesteninu, zagrijte vodu u kuhalu vode, prelijte je u lonac stavljen na upaljen štednjak i tako ubrzajte postupak kuhanja. Za ovaj recept možete upotrijebiti bilo koju tjesteninu, mi vam predlažemo špagete ili široke rezance.

Sastojci za tjesteninu s kozicama:

 • 400 g kozica
 • 400 g gotovog umaka od rajčice
 • 300 g sušene tjestenine
 • 50 g maslaca
 • sol i papar po želji
 • svježi peršin za posluživanje

Priprema tjestenine s kozicama:

 1. Zagrijte vodu za tjesteninu, posolite je i skuhajte je prema uputama s pakiranja. Sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja za umak.
 2. Na tavi zagrijte maslac, pa na njemu prepirjajte kozice jednu do dvije minute.
 3. Ulijte umak od rajčice s malo vode od kuhanja tjestenine i zagrijte sve zajedno s kozicama. 
 4. Posolite i popaprite, umiješajte kuhanu tjesteninu. Dobro sve zajedno pomiješajte.
 5. Poslužite tjesteninu odmah s nešto svježeg peršina. Po želji možete naribati i nešto parmezana. Dobar tek!

Na karipski način: Recept za sočne i osvježavajuće kozice s rižom Karipske kozice s rižom Karipske kozice s rižom Karipske kozice s rižom +3 Karipske kozice s rižom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju