Jednostavna tjestenina s graškom i brokulom idealna je za proljeće, gotova je za doslovno nekoliko minuta i dat će vam dovoljno snage, ali i vitamina. Morat ćete malo vremena potrošiti na fotkanje, jer nakon teške zimske hrane ovaj tanjur svježine jednostavno mora na Instagram.
Sastojci za tjesteninu s brokulom, graškom i feta-sirom:
- 375 g penna ili druge tjestenine
- 250 g smrznutog graška
- 150 g brokule (očišćeni i narezani cvjetove)
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 g komadića slanine, nasjeckanih na sitno
- 4 češnja češnjaka, narezana na sitno
- 1 čili papričica, tanko narezana (po želji)
- 80 g feta sira
- 1 šaka svježih listova mente
Priprema tjestenine s brokulom, graškom i feta-sirom:
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a pred kraj kuhanja, zadnje 3 minute, dodajte dodajte grašak i brokulu. Ocijedite.
- Zagrijte 2 žlice maslinova ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte pancetu (ako želite) i češnjak. Pirjajte dok češnjak ne počne dobivati boju, a listići pancete ne postanu prozirni. Dodajte čili ako želite i kuhajte 1 minutu ili dok ne omekša.
- Umiješajte tjesteninu, izmrvljenu fetu, ulje i metvicu u tavu s prženim češnjakom (i slaninom). Posolite i popaprite. Dobro promiješajte i poslužite.
Motar: "Morska" delikatesa koju su nekada brali samo oni najspretniji +1