Tjedan započinjemo jednostavnom zobenom kašom s okusom jeseni, odnosno kašom koja se radi s dodatkom jabuka i cimeta. Iako se zobena kaša najčešće jede za doručak, ovo jelo možete poslužiti i za ručak ili večeru. Zapravo, možete je jesti i kao zdravi desert.

Na jelovniku ovoga tjedna naći ćete i zasitnu verziju argentinskog doručka po imenu revuelto Gramajo koja obuhvaća hrskavi krumpir, šunku i jaja.

Uživat ćete u slanim palačinkama s kupusom po uzoru na japanski Okonomiyaki te libanonskim pogačama s mljevenim mesom poznatim kao manakish.

Ljubitelje slatkih zalogaja oduševit će i fini brownie koji se može napraviti od svega dva sastojka – čokolade za kuhanje i vrlo zrelih banana.

Zobena kaša s jabukama i cimetom Zobena kaša s jabukama i cimetom (Foto: Shutterstock)

U nastavku teksta pronađite po jedan recept za svaki dan ovoga tjedna koji se može pripremiti za 5 eura ili još manje od toga.

Ponedjeljak, 11. 9. – Zobena kaša s jabukama i cimetom

Zobena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. U jesen će posebno dobro odgovarati zobena kaša koja ima okus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog deserta. Imamo dobar recept!

Utorak, 12. 9. – Palačinke s kupusom

Okonomiyaki je tradicionalno japansko jelo koje obuhvaća slane palačinke punjene kupusom, a koje se poslužuju s nizom različitih dodataka – od kewpie majoneze do komadića pečenog carskog mesa i ukiseljenog đumbira.

Mi vam donosimo recept za najjednostavniju verziju ovih palačinki koji se mogu pripremiti sa sastojcima koje se mogu pronaći u svakoj bolje opskrbljenoj trgovini.

Srijeda, 13. 9. – Tjestenina s umakom od rajčice

Za ukusan umak ne treba vam mnogo sastojaka – samo zrele rajčice, nešto začina i dosta maslaca. Ovaj recept za umak nevjerojatno je jednostavan, a poslužiti ga možete uz kuhanu tjesteninu po izboru.

Jaja, pečeni krumpir i špek Jaja, pečeni krumpir i špek (Foto: Shutterstock)

Četvrtak, 14. 9. – Hrskavi krumpir, jaja na kajganu i špek

Hrskavi krumpiri, šunka ili špek i jaja glavni su sastojci za neodoljivu argentinsku kajganu - revuelto Gramajo. Imamo recept.

Petak, 15. 9. – Juha od crvene leće i korjenastog povrća

Leća je prepuna prehrambenih vlakana koja pouzdano snižavaju razine lošeg kolesterola u krvi. Uz to je prepuna bjelančevina biljnog porijekla te složenih ugljikohidrata koji jamče dulju sitost. Skuhajte juhu s crvenom lećom, limunom i korjenastim povrćem po ovom receptu.

Subota, 16. 9. – Brownie od samo dvaju sastojaka

Zrela banana i čokolada za kuhanje jedini su sastojci ovog finog kolača koji mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji. Banana se i inače često koristi u slastičarstvu umjesto jaja zbog toga što jako dobro povezuje.

Koristite vrlo zrele banane i ispasirajte ih štapnim mikserom ili u blenderu kako biste dobili kremu bez komadića. Evo što morate napraviti.

Pogačice s mljevenim mesom Pogačice s mljevenim mesom (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 17. 9. – Pogačice od mljevena mesa

Libanonske pogače, poznate kao manakish, mogu se pronaći u tamošnjim pekarnicama, ali najslasnije su naravno domaće, vruće, netom pečene. Jednostavno tijesto najčešće se nadijeva mljevenim mesom i pokojim začinom. Evo kako se pripremaju.

7 opasno dobrih jela za svaki dan ovoga tjedna kojima nećete moći odoljeti Pečena piletina s krumpirom iz pećnice Piccata s lososom Svinjski medaljoni u umaku od gljiva poslužite uz pire od krumpira +0 Ragu od leće i gljiva poslužite uz kuhanu tjesteninu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju