Zobena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. U kasnu jesen, posebno će dobro odgovarati zobena kaša koja ima okus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog deserta.
Sastojci:
- 50 grama zobenih pahuljica
- 120 ml vode
- 120 ml mlijeka
- 1 velika jabuka
- 1 čajna žličica maslaca
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 čajna žličica cimeta
- šaka oraha
Priprema:
- Operite jabuku i narežite je na otprilike iste komadiće.
- Rastopite maslac u loncu pa na njemu prepirjajte jabuke.
- Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuhajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizirati.
- Skuhajte zobenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mlijeka te poslužite s karameliziranim jabukama i komadićima oraha. Dobar tek!
Savjet plus:
Ako želite produbiti okus zobene kaše s okusom pite od jabuka, u jelo možete dodati i malo muškatnog oraščića, ekstrakta vanilije i mljevenog đumbira.
Doručak dostojan faraona nakon kojeg je teško disati: Dobar razlog zašto Egipćani jedu bob čim otvore oči +0