Zobena kaša može se pripremati na različite načine i s mnogobrojnim dodacima. U kasnu jesen, posebno će dobro odgovarati zobena kaša koja ima okus pite od jabuke, ali mnogo manje kalorija od tog deserta.

Sastojci:

  • 50 grama zobenih pahuljica
  • 120 ml vode
  • 120 ml mlijeka
  • 1 velika jabuka
  • 1 čajna žličica maslaca
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 čajna žličica cimeta
  • šaka oraha
U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu" Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom

Priprema:

  1. Operite jabuku i narežite je na otprilike iste komadiće.
  2. Rastopite maslac u loncu pa na njemu prepirjajte jabuke.
  3. Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuhajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizirati.
  4. Skuhajte zobenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mlijeka te poslužite s karameliziranim jabukama i komadićima oraha. Dobar tek!

Savjet plus:

Ako želite produbiti okus zobene kaše s okusom pite od jabuka, u jelo možete dodati i malo muškatnog oraščića, ekstrakta vanilije i mljevenog đumbira.