Galerija
Ovaj tjedan kuhamo jednostavna, ali iznimno ukusna jela u kojima se istinski uživa i za čiju pripremu ne treba puno sastojaka, a ni vremena.
Ponedjeljak bez mesa otvaramo ukusnim varivom od tikvica i korjenastog povrća, poput krumpira i mrkve, koje će biti gotovo za manje od 30 minuta.
Kuhat ćemo i rižoto sa šparogama i tjesteninu po uzoru na carbonaru, koja kombinira sir, špek i mladi grašak. Za ljubitelje kremastih jela tu je "oženi me" slanutak, ali i piletina u umaku sa šampinjonima.
Nismo zaboravili ni na ljubitelje slatkog – u subotu pečemo jednostavni, a tako fini kolač s jagodama.
Nastavite čitati tekst i pronađite sedam jela, po jedan za svaki dan ovoga tjedna.
Ponedjeljak, 26. 5. – Varivo od tikvica
Da biste skuhali ukusno povrtno varivo, neće vam trebati više od 30 minuta. Ovo jelo na žlicu od tikvica i krumpira najbolji je dokaz tome. Nemojte prekuhati tikvice – to je najvažniji savjet za pripremu.
Krumpire narežite na manje komade da se brže skuhaju, a tikvice dodajte tek na kraju kuhanja. Cijeli recept za varivo od tikvica i krumpira pronađite ovdje.
Utorak, 27. 5. – Tjestenina sa sirom, špekom i graškom
Pasta alla carbonara je prepoznatljivo talijansko jelo od tjestenine, jaja, pecorina i guancialea, a koje je iznimno popularno i u Hrvatskoj. Mi vam nudimo njegovu dostojnu zamjenu, u koju ide sir, špek i nešto graška, a koje oduševljava na prvi griz.
Srijeda, 28. 5. – "Oženi me" slanutak
Jeste li probali neko jelo koje je bilo tako ukusno da ste odmah htjeli pasti ničice i zaprositi ruku osobe koja ga je spremila? Ovaj oženi me slanutak ima upravo taj efekt na ljude.
Slanutak se sljubljuje s iznimno kremastim i gustim umakom, koji možete pripremiti za samo 20 minuta. Baš zato nameće se kao odlična ideja kada želite pojesti nešto fino, a nemate puno vremena za kuhanje.
Četvrtak, 29. 5. – Rižoto sa šparogama
Rižoto sa sirom i šparogama jednostavan je recept koji vrišti "proljeće". Priprema se od sastojaka "u sezoni", poput šparoga i graška, a koji se sljubljuju s bijelim vinom, parmezanom i bosiljkom. Ma, divota!
Petak, 30. 5. – Losos u lisnatom tijestu
En croûte je francuski naziv za način pečenja u tijestu, bilo lisnatom ili onome za pite. Jedan od najpopularnijih specijaliteta koji se priprema tom tehnikom je saumon croûte, odnosno losos pečen u lisnatom tijestu. Recept pronađite ovdje.
Subota, 31. 5. – Kolač s jagodama
Iskoristite sezonu jagoda i napravite ukusan kolač. Mi vam danas predlažemo najjednostavniju moguću slasticu – voće se očisti, nareže i stavi peći zajedno s biskvitom i nešto šećera. I to je cijela filozofija!
Nedjelja, 1. 6. – Piletina u kremastom umaku sa šampinjonima
Kada trebate brzi ručak ili večeru, pečena pileća prsa savršen su izbor – napraviti ih možete za manje od pola sata.
Uz pečenu piletinu savršeno će pristajati kremasti umak sastavljen od vrhnja za kuhanje, bijelog vina, dijon senfa i limunova soka, a koji se priprema u istoj tavi kao i meso.
7 laganih, kremastih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja se rade bez previše muke i filozofiranja