Iskoristite sezonu jagoda i napravite ukusan desert s ovim proljetnim bobičastim voćem. Na raspolaganju vam je ogroman raspon toplih i hladnih slastica.

Jagode možete upotrijebiti za sve od prhkih keksi preko osvježavajućeg cheesecakea do ledenog sorbeta.

Mi vam danas predlažemo tako jednostavan, a tako dobar kolač s jagodama. Voće se očisti i nareže te stavi peći zajedno s biskvitom i nešto šećera. I to je cijela filozofija!

Sastojci:

  • 300 g svježih jagoda
  • 225 g bijelog šećera
  • 180 g brašna
  • 125 ml punomasnog mlijeka
  • 90 g maslaca
  • 1,5 čajna žličica praška za pecivo
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite kalup za torte promjera 20 centimetara i stavite sa strane.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj zdjeli izmiksajte maslac i 200 grama šećera. Miksajte dok ne dobijete glatku pahuljastu smjesu.
  4. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije i nastavite miksati.
  5. Postupno dodajte mješavinu na bazi brašna i mlijeko.
  6. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
  7. Dobivenu smjesu prebacit u kalup za pečenje.
  8. Na vrh kolača dodajte očišćene i nasjeckane svježe jagode.
  9. Preko jagoda posipajte ostatak šećera.
  10. Ovako pripremljenu tortu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 10 minuta. Potom smanjite temperaturu na 160 Celzijevih stupnjeva i nastavite peći oko 45 minuta do sat vremena.
  11. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  12. Ohladite kolač do kraja prije posluživanja. Dobar tek!

Iskoristite sezonu: 5 recepata za fina jela koja možete napraviti s jagodama Jagode su sjajna namirnica za pripremu raznih kolača Jagode Svinjski kotleti u umaku od jagoda i balzamičnog octa +1 Torta od jagoda i piškota

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju