Zagreb je dobio novi talijanski restoran po imenu Scarpetta koji je smješten u Sesvetskoj 3 u blizini Kennedyevog trga te u sklopu Gastro Gardena.

Scarpetta Ristorante je talijanski restoran koji svoju ponudu temelji na spoju tradicionalne i moderne talijanske kuhinje. Tim koji stoji iza Scarpette vodi se mišlju da je namirnica uvijek u fokusu. Mora biti svježa i treba biti tretirana kako zaslužuje, kako bi svaki gost bio zadovoljan.

Zanimljiv naziv ovog restorana izveden je iz talijanskog izraza "fare la scarpetta", što znači uživati u obroku do posljednjeg zalogaja. Čin koji označava čišćenje tanjura s komadom kruha, kod nas poznat i kao sakupljanje toča.

Jelovnik Scarpetta je prepun vječnih talijanskih klasika, od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Sva jela iz njihove kuhinje rađena su po tradicionalnim i talijanskim receptima i namirnicama iz Italije.

Ponuda restorana Scarpetta u Zagrebu Ponuda restorana Scarpetta u Zagrebu (Foto: PR)

Talijanske tjestenine, parmezan, mozzarella, burrata, minestrone i carpaccio
toliko su opća mjesta globalnog restoranskog vokabulara da ih možemo sažeti samo pod zajedničkom edigom talijanske kuhinje. Želja im je ponuditi poznate okuse bez ikakvog oslanjanja na komercijalni proizvod, odnosno industriju.

Osim standardne ponude s jelovnika restoran nudi i dnevnu kartu jela napravljenih u skladu sa sezonskim namirnicama, a koju je moguće zaokružiti dobrom ponudom hrvatskih i talijanskih vina.

Cijeli prostor nove Scarpette odiše rimskim štihom i prevladavajućim umirujućim zelenim, zlatnim i bakreno smeđim tonovima. U glavnom dijelu prostora nalazi se otvoreni šank koji može ugostiti 50-ak ljudi, a bočno se nalaze i opredjeljenja sa separeima za one koji žele malo privatnosti.

Scarpetta je otvorena svakog dana od 12 do 23 sata osim ponedjeljka. Rezervacije možete napraviti na broj 016187421, a više informacija možete potražiti i na službenoj Instagram stranici.

U hercegovačkim Alpama: Restoran s odličnim zalogajima zbog kojeg se isplati skoknuti preko granice Restoran Mašić, Rakitno, Hercegovina - 19 Restoran Mašić, Rakitno, Hercegovina - 18 Restoran Mašić, Rakitno, Hercegovina - 17 +26 Restoran Mašić, Rakitno, Hercegovina - 16

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju