Veganska hrana može biti izrazito ukusna, šarolika i kreativna. Dokazuje to i veganski brunch bar 3Hugs koji je nedavno otvorio svoja vrata u Amruševoj 1 u Zagrebu, a koji je otvoren od ponedjeljka do subote od 9 do 18 sati.

Začetnik ideje je vlasnik Filip Žaja, koji je i sam postao vegan kad je uvidio sve blagodati ove vrste prehrane.

Jelovnik s potpisom chefa Tomislava Primorca pršti od zanimljivih i maštovitih kombinacija. Podijeljen je na tri kategorije: food, drinks, juices & combos, a bazira se na svježim i ukusnim namirnicama veganskog podrijetla.

Široka lepeza veganskih jela sastavljena je od omleta, tortilja, tosteva, bowls-a i deserata bez ijednog grama namirnica životinjskog porijekla. Pažnju posebice privlače omleti – bez jaja! Umjesto njih koristi se brašno od slanutka.

Kao favorit sigurno će se prometnuti omlet Secret Sausage, čija je glavna zvijezda veganska kobasica, a društvo joj prave gljive i luk. Podjednako ukusne su i preostale dvije opcije: omlet Veggie Love te omlet Cherry Hug.

Zazubice stvaraju i slasne tortilje koje također dolaze u tri varijante. Beyond tortilja sjajna je kombinacija veganskog mljevenog „mesa“, avokada, paprike, salata i luka. Nećete pogriješiti ni ako odaberete Gaucamole Dream ili Panko Mushroom.

Odličan izbor za doručak ili lagani ručak su i tostevi. Avocado Classic, Humus Mushroom ili Famous Veggie Pesto - s pomno odabranim sastojcima na hrskavom kruhu, pravi su gurmanski doživljaj.

Kako okusom, a tako i estetskim dojmom, znatiželju bude zdjele (eng. bowls). Baza Tofu Panko zdjele čini riža, a tu je i avokado, salata i kukuruz, hrskavi tofu za crunchy efekt, a sve je povezano sočnim tonkatsu umakom. Chickpea bowl također koristi rižu, a za vatromet okusa zaduženi su prženi slanutak, gljive, luk, salata, jabuka i majoneza od gljiva.

Malo drugačiju priču donosi Dark Vege Buddha Bowl – kombinacija koju čine soba rezanci, hrskavi tofu u umaku od crvenog graha i češnjaka, sezam, avokado, edamame, pečena paprika, mladi luk i salata.

Zasladiti se možete s Fruit Smoothie Bowlom i Biscuit Hugsom, a isplati se probati i američke veganske palačinke s kokosovim mlijekom i jogurtom te voćem uz javorov sirup za dozu slatkoće.

Uz ukusna jela u ponudi su i osvježavajuća pića. 3Hugs nudi tri napitka napravljena od svježeg voća: naranču, limun i đumbir te naranču, limun i đumbir. Ovdje možete popiti i kavu, a volite li u njoj par kapi mlijeka možete birati između bademovog, zobenog i sojinog napitka. U ponudi je i macha, macha latte te chai i chai late.

U razigranom i vedrom ambijentu punom cvijeća osmišljene su igraonica za djecu, posebna prostorija za privatni ili poslovni ručak, a mnogi će i svoje mjesto potražiti na osunčanoj terasi s pogledom na Zrinjevac.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju