U topao dan izvrsno odgovara osvježavajuća i hladna hrana. Svježe voće i povrće koje se obično jede u većim količinama tijekom ljeta „podebljajte“ s ukusnom kremastom salatom od krumpira.
Umjesto jednostavnog preljeva sastavljenog od ulja, octa i začina isprobajte krumpirovu salatu sa tzatzikijem odnosno tradicionalnim grčkim umakom od jogurta, krastavaca i kopra.
Sastojci:
1 kilogram krumpira
200 ml grčkog jogurta
50 ml kiselog vrhnja
1 svježi krastavac
1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka
1 čajna žličica octa
1 žlica svježeg kopra
1 češanj češnjaka
sol i papar po želji
Priprema:
1. Skuhajte krumpir na uobičajeni način i pustite da se ohladi do kraja.
2. U velikoj zdjeli naribajte svježi krastavac i istisnite višak vode.
3. Pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje s limunom, octom, sitno nasjeckanim češnjakom, naribanim krastavcima i svim začinima.
4. Ohlađene i narezane krumpire pomiješajte s umakom i stavite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja. Dobar tek!