U topao dan izvrsno odgovara osvježavajuća i hladna hrana. Svježe voće i povrće koje se obično jede u većim količinama tijekom ljeta „podebljajte“ s ukusnom kremastom salatom od krumpira.

Umjesto jednostavnog preljeva sastavljenog od ulja, octa i začina isprobajte krumpirovu salatu sa tzatzikijem odnosno tradicionalnim grčkim umakom od jogurta, krastavaca i kopra. 

Salata od krumpira odličan je prilog piletini Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za slasnu krumpir-salatu nakon koje ćete tražiti repete

Sastojci za tzatziki krumpirovu salatu

  • 1 kilogram krumpira
  • 200 ml grčkog jogurta
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 1 svježi krastavac
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka
  • 1 čajna žličica octa
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1/2 male glavice luka 
  • sol i papar po želji

Krumpir Hrana i piće Trik od 1 kune uz koji pečeni krumpir postaje neodoljivo hrskav

Priprema tzatziki krumpirove salate:


1. Skuhajte krumpir na uobičajeni način i pustite da se ohladi do kraja.

2. U velikoj zdjeli naribajte svježi krastavac i istisnite višak vode.

3. Pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje s limunom, octom, tanko narezanim ploškama luka, naribanim krastavcima i svim začinima.

4. Ohlađene i narezane krumpire pomiješajte s umakom i stavite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja. Dobar tek!

Tajne prefine kave: 3 razloga zašto ima bolji okus u kafiću Kava - 3 Kava - 2 Kava/Ilustracija +0 Kava

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju