Svinjetina u umaku od dimljene slatke paprike jednostavno je i brzo jelo u čijem okusu to nikada ne biste prepoznali. Savršeno je za brzi domaći obrok usred radnog tjedna jer vam za pripremu i kuhanje treba tek pola sata. Odlično se slaže i s tjesteninom i s rižom i pireom od krumpira.

Ako volite ljuto, dio slatke paprike možete zamijeniti ljutom. Dimljena paprika dodat će dubinu jelu, a ako ste je još željni, možete mali umiješati i u kiselo vrhnje prije nego ga dodate u umak. Ako koristite neki drugi komad svinjetine, a ne lungić, računajte s time da će trebati više vremena da se skuha.

Sastojci za svinjetinu u umaku od dimljene slatke paprike:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 glavice luka, narezane na sitno
  • 400 g svinjskog filea bez masti, narezanog na deblje trake
  • 250 g šampinjona, narezanih na tanke ploške
  • 1 ½ žlica dimljene slatke paprike
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • tjestenina ili riža, po želji, za posluživanje

Priprema svinjetine u umaku od dimljene slatke paprike:

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi i kratko popržite svinjetinu. Izvadite je i ostavite sa strane pa u isto ulje dodajte luk. Kada luk omekša i postane staklast, vratite svinjetinu i dodajte gljive pa pirjajte na jakoj vatri 3-4 minute. Dodajte slatku papriku, promiješajte i prijajte još minutu.
  2. Umiješajte pire od rajčice pa zalijte temeljcem i kuhajte 5 do 8 minuta dok se svinjetina ne skuha. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i malo začina.
  3. Poslužite s tjesteninom ili rižom i po želji dodajte još kiselog vrhnja.

Hrskava svinjetina s jajima: Azijski recept pun okusa koji može pomoći protiv mamurluka Sisig/Ilustracija - 1 Sisig/Ilustracija - 3 Sisig/Ilustracija - 2 +0 Sisig

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju