Putovati volimo radi upoznavanja novih kultura, ljudi, ali i radi – dobre hrane. Znaju to poznati putoholičari Kristijan Iličić, Vanna Bojović, Andrea Trgovčević i Ivan Bengeri. Na svojim su profilima na Instagramu podijelili zabavne videe u kojima pokazuju kako putuju svijetom kroz okuse i prisjetili se trenutaka s putovanja na kojima su prvi put isprobali te svjetske specijalitete.

Uz zeleni curry na Tajland

Kristijanu je cilj proputovati cijeli svijet. To mu itekako dobro ide, ali nekim se mjestima ipak rado vraća. ''Svi koji me prate znaju koliko volim Tajland, a azijska kuhinja mi je definitivno najdraža. Dugo već nisam bio tamo i stvarno sam poželio sve te mirise i okuse. Toliko mi sve to nedostaje da sam spontano donio odluku pripremiti tajlandski curry i barem na trenutak vratiti u misli prizore iz te divne zemlje'', napisao je Kristijan uz svoju objavu.

''Uzeo sam namirnice koje imam u kući i krenuo pripremati curry ne prateći nikakav recept. Vjerojatno bi sve ostalo samo onako, korak do sna, da nisam posegnuo za uvijek dobrim trikom'', otkrio je i dodao kako je Vegeta Natur za azijska jela spasila stvar. ''Curry je ispao upravo onakav kakav sam želio da bude – imao je čarobnu moć u mislima me vratiti na Tajland.''

 

Okus curryja za pakistanski party

Osim Kristijana, u Aziju je okusima otputovala i Vanna. Obišla je više od 80 zemalja, ali ističe da obožava Srednju Aziju. Ovoga puta u pustolovini su joj se pridružile i prijateljice. ''Nakon svakog putovanja slijedi isto pitanje od strane mojih bliskih prijatelja i obitelji koje glasi: 'A kad nas vodiš na neko od svojih omiljenih mjesta da sve to s Instagrama vidimo uživo?' Uvijek obećavam, ponekad i realiziram bliže destinacije, a ovaj put mi je pala bolja ideja na pamet'', napisala je Vanna na svojem Instagramu uz video u kojem priprema curry s piletinom. U tome joj je pomogla Vegeta Natur za azijska jela. ''Odlučila sam napraviti mali pakistanski party, pozvati prijateljice i iskoristiti sve znanje naučeno u Pakistanu, a outfiti koje sam donijela s putovanja i kojih se dobro sjećate totalno su upotpunili atmosferu'', dodala je i naglasila kako je curry ispao identično onom koji je jela na pakistanskoj svadbi, možda čak i mrvicu finiji.

 

Pileći tacosi za put u Meksiko

Nije tajna da su Andrea i Kristijan naš najpoznatiji par u svijetu Instagram putoholičara. U nekoliko godina skupa su proputovali više od 60 država, a zaručili su se na jednoj od najljepših plaža na Sejšelima. Ovom je prilikom Andrea otkrila kako zajedno putuju okusima kroz svijet. ''Saga Andresite i Christiana! Ljubav na daljinu uz hranu nas spaja, a ne razdvaja! U našem slučaju svakako vrijedi ona poznata 'Ljubav ide kroz želudac'. Veliki smo gurmani, a rijetko stignemo jesti zajedno, i još uz to kuhati! A kada mi Kiki baš jako fali, pozovem ga hranom! Postoji par prokušanih recepata koje oboje volimo. Od toga većina dolazi s potpisom meksičke kuhinje'', napisala je Andrea u svojoj objavi koja stoji uz video u kojem pravi pileće tacose.

Otkrila je i trik kojim dobiva prepoznatljiv meksički okus. Za to je zaslužna Vegeta Natur za meksička jela. ''Ako želite nepcem pobjeći u Srednju i Južnu Ameriku, znate što vam je činiti! A jeste skužili što je još super kod tacosa? Nema s njima zezancije s motanjem kao tortilje. Super odabir za nas koji želimo sve gotovo za 10 minuta!''

S pappardelle alla cinghiale u Italiju

Ivan Bengeri zaželio se Italije, pa si je pripremio pappardelle alla cinghiale iliti široke rezance s raguom od divlje svinje. ''Za Firencu i Toskanu me vežu mnoge lijepe uspomene. Dvije sam zime proveo tamo učeći talijanski te uživao u njihovoj kuhinji'', napisao je uz svoju objavu Ivan i prisjetio se talijanske legende: ''Jeste li bili u Firenci? Potapšali veprića Porcellina na Mercato Nuovo? Legenda kaže da ako to učinite – zasigurno ćete se vratiti u Firencu. Ja jesam, već mnogo puta, a danas i uz pomoć ovog recepta. Okuse sam pogodio savršeno, a pomogla je Vegeta Natur za talijanska jela. Kao da sam se na čas zaista vratio u, ne previše turističku, Osteriu Nuvoli u srcu Firence, gdje sam često odlazio na ručak i čašu Chiantija - vina s kojim se ovo tipično toskansko jelo divno uparuje.''

Zaigrajte Putopitalicu i osvojite putni kofer ili DJI mini dron za snimanje
Ako volite putovati i privlači vas otkrivanje novih destinacija i okusa, riješite kviz Putopitalica, otključajte nagradni zadatak i uđite u borbu za nagrade. Najvećem kreativcu Podravka daruje Aluminijski putni kofer ''The Bigger Carry-On'', uz koji na pametan način možete spakirati sve potrebno za put. Kao drugu nagradu možete osvojiti DJI Mini 2 Drone za profesionalno i efektno bilježenje najboljih trenutka svojih putovanja. Ostalih pet koji su bili blizu osvajaju Vegeta Natur poklon-paket.

Natječaj traje od 15. listopada do 15. studenog 2021. godine, a igrati se možete ovdje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju