Na kineskim ulicama stvoren je novi street food hit – stir fry s kamenčićima. Umjesto povrća, plodova mora ili mesa na vruće ulje bacaju se kamenčići i sljubljuju s uljem od čilija, raznim začinima, češnjakom i paprikama narezanim na kockice.

Jelo se naziva suo diu, što u prijevodu s kineskog znači 'posisati i baciti'. Kupcima se, naime, poslužuje aromatizirano kamenje u kutijama veličine dlana, a na njima je da posišu okuse s kamenčića i potom ih odbace.

U trendu KB Sveti Duh Oglasio se i Božinović Uhićeni doktori, medicinske sestre... Jedan od njih u Časnom sudu Hrvatske liječničke komore Leanne Abeyance NOĆNA MORA Htjela osmijeh iz snova, a sada ne izlazi iz kuće: "Bol je gora od poroda. Nemam zube, imam vijke" Evelyn, Paityn i Olivia Decker Objavljeni detalji Muškarac u bijegu nakon stravičnog ubojstva svojih triju kćeri: "Ima opsežnu obuku, nemojte mu se približavati"

Zapravo, nakon što ih posišete, možete ih odnijeti kući kao suvenir.

Suo diu nazivaju najtvrđim jelom na svijetu, a porcija košta 16 juana, odnosno oko dva eura. Zahvaljujući društvenim mrežama, postalo je iznimno popularno u posljednjih nekoliko tjedana.


Vjeruje se da je samo jelo staro nekoliko stotina godina i da potječe iz pokrajine Hubei. Navodno su ga osmislili lađari koji su zapeli na putu i ostali bez hrane, a kamenčiće su pripremali na ovaj način kako bi zadovoljili glad.

Kako se radi suo diu na kineskim ulicama, pogledajte u videu na YouTubeu u nastavku teksta.