Mesne delicije koje se brzo pripremaju. Najbolji je to opis Tabay proizvoda koji ove godine sudjeluju u projektu Startaj Hrvatska.

Iza imena Tabay predstavnici su toga brenda braća Tomislav Tabaj i Marko Peshovski te Tomislavova supruga Iva Tabaj. Osmislili su četiri vrste mesnih proizvoda: marinirana svinjska rebra s dodanim umacima (birajte umak po želji ili Tabay classic umak, BBQ umak ili pikantni umak od maslaca od kikirikija) te svinjsko trgano meso od lopatice marinirano Tabay classic umakom. Odabrani komadi mesa i ostali sastojci visoke kvalitete pripremljeni su za sve dinamične kozmopolite koji žele bogat i kvalitetan obrok.

Startaj Hrvatska 2023: Tabay_Predstavljanje proizvoda Startaj Hrvatska 2023: Tabay_Predstavljanje proizvoda (Foto: Nova Studio)

Ideja kojom su se vodili prilikom osmišljavanja tih proizvoda jest kombinacijom okusa i kvalitete pružiti nevjerojatno iskustvo prilagođeno za pripremu u vlastitom domu.
Svjetski poznata metoda pripreme mesa sous vide podrazumijeva sporo kuhanje mesa u vakuumu na niskoj temperaturi, a rezultat je meko i sočno meso koje se doslovno topi u ustima.

Meso je prethodno temeljito marinirano u koncentratu rajčice, senfu, kuminu, mljevenoj slatkoj paprici i drugim začinima, što stvara neodoljivu senzaciju za nepce.

Marinirana sporo kuhana svinjska rebra peku se u pećnici ili na tavi, a gotova su za svega 20-ak minuta. Ne zaboravite prije pečenja proizvode izvaditi iz vakuumske vrećice u koju su zapakirani.

Startaj Hrvatska 2023: Tabay_Predstavljanje proizvoda Startaj Hrvatska 2023: Tabay_Predstavljanje proizvoda (Foto: Nova Studio)

Marinirano sporo kuhano svinjsko meso od lopatice, poznatije kao pulled pork, peče se u pećnici 7 do 10 minuta ili na tavi, a braća preporučuju da dodate i malo maslaca za puniji okus.

Iako meso začinjavate prema vlastitom ukusu, posluživanjem umaka Tabay uz sve vrste mesa pretvorit ćete svaki obrok u pravo gastronomsko iskustvo.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2023. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju