U trendu Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi"

Približava se sezona roštiljanja i vrijeme je da među klasične i provjerene recepte ubacite i neki novi. Naš su prijedlog pečeni mladi krumpiri sa samo četiri sastojka koji su gotovi za manje od sat vremena, a odlično će se slagati s ražnjićima, ćevapčićima i odrescima. Predstavljamo vam krumpire na montrealski način!

Naziv „montrealski“ zapravo se odnosi na smjesu začina. Smjesu ćete morati napraviti kod kuće, ali to ne bi trebao biti nikakav problem. Riječ je o mješavini češnjaka, crnog papra, korijandra, kajenskog papra, soli i kopra. Takva suha marinada inače se koristi za pripremu odrezaka.

Za pripremu krumpira preporučuje se izabrati vrlo mladi krumpir koji je sitan, ima tanku ljusku i nakon pripreme je posebno mekan. U ovom receptu potrebno je u većoj zdjeli pomiješati krumpir (samo opran, s korom), mješavinu začina i maslinovo ulje. Nakon dobrog miješanja kad se sastojci prožmu, stavite ih u pećnicu na 30-40 minuta. Dodatni je trik i taj da posudu s krumpirima možete staviti i na roštilj, tako nećete morati paliti pećnicu, a krumpiri će dobiti sjajan dimljeni okus!