Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama jednostavan je prilog ili toplo predjelo puno arome. Sve što vam je potrebno pripremit ćete za manje od 5 minuta, a jelo će biti gotovo za manje od dvadeset minuta.

Možete ga obogatiti provansalskim travama ili talijanskim začinima, koricom limuna ili feta sirom te poslužiti kao toplo predjelo ili prilog uz pečeno meso, odrezak ili ribu.

Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama - sastojci:

  • 340 g mladog špinata
  • 225 g cherry rajčica
  • 3 velika češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žličice soli
  • mljeveni crni papar

Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama - priprema:

  1. Grubo nasjeckajte mladi špinat, prepolovite cherry rajčice narežite i nasjeckajte češnjak.
  2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ulijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kratko ga pržite, 1 do 2 minute.
  3. Umiješajte dio špinata pa kada uvene i količina se smanji, dodajte i preostali dio.
  4. Posolite, popaprite i promiješajte.
  5. Kuhajte oko 5 minuta pa dodajte cherry rajčice i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju.
  6. Poslužite toplo.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Lazanje sa sirom i špinatom Hrana i piće Lazanje sa sirom i špinatom: Kombinacija s kojom ne možete pogriješiti

Kuhani špinat i krumpir nije dobro podgrijavati Hrana i piće Ne podgrijavajte ova jela: Tri vrste hrane koje nije dobro stavljati u mikrovalnu pećnicu

Talijanska svadbena juha Hrana i piće Talijanska svadbena juha: Klasik koji se jede nedjeljom i nema veze s vjenčanjima

Gurmanski vodič savjetuje: "Zbog ovih restorana dođite u Hrvatsku prije ljetnih gužvi" Emanuele Scarello, glavni chef restorana Agli Amici iz Rovinja Dubrovnik Korčula +0 Rovinj