Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama jednostavan je prilog ili toplo predjelo puno arome. Sve što vam je potrebno pripremit ćete za manje od 5 minuta, a jelo će biti gotovo za manje od dvadeset minuta.

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Hippomane mancinella - 2 Nevjerojatno opasno Otrovno drvo: Tihi ubojica koji je najopasniji kada padne kiša Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove

Možete ga obogatiti provansalskim travama ili talijanskim začinima, koricom limuna ili feta sirom te poslužiti kao toplo predjelo ili prilog uz pečeno meso, odrezak ili ribu.

Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama - sastojci:

  • 340 g mladog špinata
  • 225 g cherry rajčica
  • 3 velika češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žličice soli
  • mljeveni crni papar

Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama - priprema:

  1. Grubo nasjeckajte mladi špinat, prepolovite cherry rajčice narežite i nasjeckajte češnjak.
  2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ulijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kratko ga pržite, 1 do 2 minute.
  3. Umiješajte dio špinata pa kada uvene i količina se smanji, dodajte i preostali dio.
  4. Posolite, popaprite i promiješajte.
  5. Kuhajte oko 5 minuta pa dodajte cherry rajčice i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju.
  6. Poslužite toplo.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Lazanje sa sirom i špinatom Hrana i piće Lazanje sa sirom i špinatom: Kombinacija s kojom ne možete pogriješiti

Kuhani špinat i krumpir nije dobro podgrijavati Hrana i piće Ne podgrijavajte ova jela: Tri vrste hrane koje nije dobro stavljati u mikrovalnu pećnicu

Talijanska svadbena juha Hrana i piće Talijanska svadbena juha: Klasik koji se jede nedjeljom i nema veze s vjenčanjima

Gurmanski vodič savjetuje: "Zbog ovih restorana dođite u Hrvatsku prije ljetnih gužvi" Emanuele Scarello, glavni chef restorana Agli Amici iz Rovinja Dubrovnik Korčula +0 Rovinj