Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama jednostavan je prilog ili toplo predjelo puno arome. Sve što vam je potrebno pripremit ćete za manje od 5 minuta, a jelo će biti gotovo za manje od dvadeset minuta.
Možete ga obogatiti provansalskim travama ili talijanskim začinima, koricom limuna ili feta sirom te poslužiti kao toplo predjelo ili prilog uz pečeno meso, odrezak ili ribu.
Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama - sastojci:
- 340 g mladog špinata
- 225 g cherry rajčica
- 3 velika češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ čajne žličice soli
- mljeveni crni papar
Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama - priprema:
- Grubo nasjeckajte mladi špinat, prepolovite cherry rajčice narežite i nasjeckajte češnjak.
- Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ulijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kratko ga pržite, 1 do 2 minute.
- Umiješajte dio špinata pa kada uvene i količina se smanji, dodajte i preostali dio.
- Posolite, popaprite i promiješajte.
- Kuhajte oko 5 minuta pa dodajte cherry rajčice i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju.
- Poslužite toplo.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Gurmanski vodič savjetuje: "Zbog ovih restorana dođite u Hrvatsku prije ljetnih gužvi"